Općenito > Oprema

Nosite li kacigu? Anketa

<< < (29/70) > >>

3alfa3:

--- Citat: Trinad - 30 Siječanj, 2011, 17:55:44 ---Pa nema baš neke razlike do 50  :dontknow:

--- Kraj citata ---

Pa to i je moja poanta... Da se sasvim lijepo zaginut i na brzinama ispod 50 km/h. Mozes i dok stojis u mjestu, a pokupi te neki skuter/motoriauto/kombi/kamion/tramvaj...

Trinad:

--- Citat: 3alfa3 - 30 Siječanj, 2011, 18:38:15 ---Pa to i je moja poanta... Da se sasvim lijepo zaginut i na brzinama ispod 50 km/h. Mozes i dok stojis u mjestu, a pokupi te neki skuter/motoriauto/kombi/kamion/tramvaj...

--- Kraj citata ---

Ja sam se prosuo sa 40-50 kad je baba oduzela prednost liku ispred mene i ovaj zakočio, i još smo išli nizbrdo  ::)
Klizao sam ko na olimpijskim igrama, i ni ogrebotine, ništa. Noge su mi refleksno ostale unutra a ručke nisam ispuštao... Al da sam peglao na motoru, u najboljem bi slučaju sljedeća dva mjeseca hodao na štakama :sad3:
Ma ja ti kažem, za po gradu i oko njega je skuter majka, jer moš uvijek noge refleksno uvuć unutra, jedino nigdje bez kacige, a s motorom si već unaprijed osuđen na propast. Znam ih par koji su ostali invalidi, bez noge i slično baš radi tog 'efekta'.

wonderkid:

--- Citat: Doomsday - 29 Siječanj, 2011, 15:24:52 ---Nisi me razumija... Ja ovde govorin da se ne isplati riskirat sa full face integralnim kacigama no-name proizvođača o kojima se recimo ne može nać ništa na netu, za 400-500 kn, a da se ima slična kaciga respektabilnog proizvođača čiji je ECE certifikat definitivno stvaran za 600-700 kn... Kontaš...?

Evo jedan link o jednom povoljnom modelu koji je doša na loš glas bez razloga, nije ima DOT certifikat, a ima je ECE, pa su ga blatili, a stvarno bez razloga, pogotovo  jer DOT certifikat je 'dobrovoljnog' tipa, dok ECE nije...

http://allaboutbikes.com/products/helmets/2384-sparx-s-07-in-depth-helmet-review

Evo i malo o standardima, šta koji znači...

http://www.alivetoride.com/motorcycle_helmet_certification_standards

Znači, ne mora bit neznan koliko skupa kaciga, ali renomiran proizvođač je kolko-toliko garancija da je certifikat uistinu ispoštovan...

Nadan se da je napokon jasno šta želin reć vezano za kacige i skupe, i jeftine, glede sigurnosti i zaštite...

:frajer:

--- Kraj citata ---
kuzim ja poantu sto hoces reci i sve to stoji ali vjeruj mi ostalima sigurno nece,koliko njih ima uopce bilo kakvu kacigu,vjeruj mi malo pa radije da imaju kinesku kacigu nego nista,onaj koji ima pameti a ima i novci kupit ce si bolju kacigu

Trinad:
Bitno da kaciga ima certifikat i da ju vežeš, a sve ostalo je manje bitno, al opet, bolje i integralka bez ikakvog certifikata nego šljem ili one polu jet kacige sa certifikatom  :icon_biggrin:
Ako voziš PH ili često peglaš po Grobniku, normalno da nećeš kupiti kacigu od kurca, al za po cesti služe svojoj svrsi  :icon_thumright:

enel:
Ljudi o kakvim certifikatima pricate?

Kod mene shark-ova kaciga, platio novu oko 1400 kn pa nigdje nikakvog certifikata osim znaka "E2" sa unutrasnje strane  :dontknow:?

Nemojte mi reci da sam krs kupio...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju