Općenito > Oprema

Nosite li kacigu? Anketa

<< < (28/70) > >>

wonderkid:

--- Citat: 3alfa3 - 27 Siječanj, 2011, 23:42:46 ---A koja je razlika kad padnes sa 50ccm ili sa 1000ccm pri brzini od 50 km/h?

--- Kraj citata ---
koja je razlika,dobro pitanje,siguran sam da postoji nekakva razlika ali rijetko se dogodi slucaj da netko padne sa 50kmh sa motorom od 1000cc,do sad sam rijetko cuo da je netko s tom brzinom pao,moze se dogoditi svakakve situacije pa da motor od 1000cc te poklopi iako malo vjerojatno ali ipak moguce

--- Citat: Doomsday - 27 Siječanj, 2011, 23:47:44 ---Nije svaka dobra, ako ne ispunjava uvjete ECE certifikata u potpunosti, ako unutrašnja obloga ne apsorbira silu udarca dovoljno možeš dobit oštećenja mozga, ako školjka pukne nekontrolirano i ostavi oštre rubove može ti iskopati lice ili iskidat vrat... Kineske i slične kacige za 100-tinjak kn kojima je ECE oznaka samo još jedna naljepnica ne da nisu sigurne, mogu potencijalno napravit i štete... Ja san za entry-level integralke od 600-tinjak kn pa naprid pogotovo za slabije skutere, ali od respektabilnih proizvođača, IXS, Nolan, Uvex, Airoh, Grex, HJC, Shark itd, itd, itd...

--- Kraj citata ---
pod ispravnim sam mislio da ima certifikat i da ga u potpunosti ispunjava a ne da je taj certifikat kopiran sto je vrlo moguce u danasnnje vrijeme,a ovo sto si gore nabrajao razloge,pa susjeda sam vidio kad se sa kawom zabio u rizol sa brzinom preko 100kmh od oka a imao je kacigu kinesku za 50kn kupljenu i spasila mu je zivot,isti taj susjed je tog kawica slozil ponovo i zabil se sa malo manjom brzinom(kaze on da je bila brzina 70kmh) u zid i da se cijela kaciga kineska koju je kupil od mene za 100kn razbila ali da mu je pritom spasila glavu i da nije imao ogrebotine nikakve na glavi,naravno bio je on natucen i imao prijeloom prsta ali glava citava,2 puta mu je kineska kaciga spasila zivot,iako je nekvalitetna mozda tolika razlika u kvaliteti naspram drugih poznatih skupih marki kaciga i nije velika,kada se zabije posteno u zid sa velikom brzinom pa ni kaciga od 20k eura mu nece ni pomoc,ja i dalje tvrdim da razlika izmedu integralnih kineskih kaciga i skupih renomiranih kaciga nije prevelika i da se tu radi samo o nijansama

Doomsday:
Nisi me razumija... Ja ovde govorin da se ne isplati riskirat sa full face integralnim kacigama no-name proizvođača o kojima se recimo ne može nać ništa na netu, za 400-500 kn, a da se ima slična kaciga respektabilnog proizvođača čiji je ECE certifikat definitivno stvaran za 600-700 kn... Kontaš...?

Evo jedan link o jednom povoljnom modelu koji je doša na loš glas bez razloga, nije ima DOT certifikat, a ima je ECE, pa su ga blatili, a stvarno bez razloga, pogotovo  jer DOT certifikat je 'dobrovoljnog' tipa, dok ECE nije...

http://allaboutbikes.com/products/helmets/2384-sparx-s-07-in-depth-helmet-review

Evo i malo o standardima, šta koji znači...

http://www.alivetoride.com/motorcycle_helmet_certification_standards

Znači, ne mora bit neznan koliko skupa kaciga, ali renomiran proizvođač je kolko-toliko garancija da je certifikat uistinu ispoštovan...

Nadan se da je napokon jasno šta želin reć vezano za kacige i skupe, i jeftine, glede sigurnosti i zaštite...

:frajer:

Trinad:

--- Citat: 3alfa3 - 28 Siječanj, 2011, 17:14:01 ---Ili su prestali vozit, ili sada nose kacige, ili su mrtvi  ;D
Prije nije bilo toliko sudionika u prometu pa je i sansa za nesrecom bila manja

--- Kraj citata ---
Većina su RIP. Čak i da se po zakonu moš vozit bez kacige, uvijek bi mi bila na globusu  :headbang:

--- Citat: 3alfa3 - 27 Siječanj, 2011, 23:42:46 ---A koja je razlika kad padnes sa 50ccm ili sa 1000ccm pri brzini od 50 km/h?

--- Kraj citata ---
Razlika je u tome šta ti jedinica strga koljena i noge, pogotovo ako krivo padneš, a na skuteru u najgorem slučaju ih malo natučeš  :icon_thumright:
Prva stvar na spisku su mi štitnici za koljena, a ostalo otom potom  :)

3alfa3:

--- Citat: Trinad - 30 Siječanj, 2011, 06:05:59 ---Razlika je u tome šta ti jedinica strga koljena i noge, pogotovo ako krivo padneš, a na skuteru u najgorem slučaju ih malo natučeš  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

Nije tako cesto da ti stradaju koljena zbog pada motora na nogu - cesce strada skocni zglob. Koljena u pravilu stradaju od struganja po cesti (kao i svi drugi zglobovi)
Al moje pitanje je bilo vezano uz kacigu

Trinad:

--- Citat: 3alfa3 - 30 Siječanj, 2011, 12:38:28 ---Nije tako cesto da ti stradaju koljena zbog pada motora na nogu - cesce strada skocni zglob. Koljena u pravilu stradaju od struganja po cesti (kao i svi drugi zglobovi)
Al moje pitanje je bilo vezano uz kacigu

--- Kraj citata ---
Pa nema baš neke razlike do 50  :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju