Općenito > Oprema
Nosite li kacigu? Anketa
Doomsday:
--- Citat: wonderkid - 27 Siječanj, 2011, 21:28:41 ---ja mislim da bilo koja kaciga za 50cc je dobra pa makar i ona za 100kn,samo da je udobna i da je ispravna
--- Kraj citata ---
Nije svaka dobra, ako ne ispunjava uvjete ECE certifikata u potpunosti, ako unutrašnja obloga ne apsorbira silu udarca dovoljno možeš dobit oštećenja mozga, ako školjka pukne nekontrolirano i ostavi oštre rubove može ti iskopati lice ili iskidat vrat... Kineske i slične kacige za 100-tinjak kn kojima je ECE oznaka samo još jedna naljepnica ne da nisu sigurne, mogu potencijalno napravit i štete... Ja san za entry-level integralke od 600-tinjak kn pa naprid pogotovo za slabije skutere, ali od respektabilnih proizvođača, IXS, Nolan, Uvex, Airoh, Grex, HJC, Shark itd, itd, itd...
Trinad:
--- Citat: aldin - 27 Siječanj, 2011, 17:42:28 ---Ni u WC bez kacige.Prije je nisam vezao,znaci samo nabijem na glavu.Jednom sam proklizao i spala mi kaciga,sva usta bila krvava.Od tad kaciga obavezno vezana.Prije mi je bilo glupo kupovat jaknu,ajd ne vozim R-a kakvog vec obicni VXR,ali nakod pada kad sam skinuo majicu i vidio sta mi je bilo od ruke i kuka od klizanja,odmah sam nazvao covjeka i pripremi mi jaknu.
Sad krenem u grad(500m)od kuce,jakna,rukavice,kaciga vezana.....
Nimalo oprema nije skupa...
--- Kraj citata ---
:icon_thumright:
Isto tako, bez kacige nigdje, osjetim da mi nešto fali u glavi :icon_biggrin:
B.E.R.O.:
Ljudi a sta je s onim VJETAR U KOSI :laughing7: :laughing7: :laughing7:,disu dobri stari dani kad nitko nije skoro nosio kacigu.
:biker2: :biker2: :biker2:
Pa ljudi nisu tolko ni ginili kao danas!!!
3alfa3:
--- Citat: B.E.R.O. - 28 Siječanj, 2011, 17:03:08 ---Ljudi a sta je s onim VJETAR U KOSI :laughing7: :laughing7: :laughing7:,disu dobri stari dani kad nitko nije skoro nosio kacigu.
:biker2: :biker2: :biker2:
--- Kraj citata ---
Ili su prestali vozit, ili sada nose kacige, ili su mrtvi ;D
--- Citat: B.E.R.O. - 28 Siječanj, 2011, 17:03:08 ---Pa ljudi nisu tolko ni ginili kao danas!!!
--- Kraj citata ---
Prije nije bilo toliko sudionika u prometu pa je i sansa za nesrecom bila manja
opijum:
Kod mene ženska pići bez kacige na nekom starom kršu (ne mislim na marku/model nego na stanje motora mislim da je KLM) samo nabije sunčane na glavu i šibaj ali nebi bilo to toliko čudno da ženska ne radi u policiji i to zna cijelo mjesto i svi na 2 točka. Stvarno nepljujem po policiji ali kakav ti to primjer ostavljaju?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju