Općenito > Oprema
Nosite li kacigu? Anketa
aldin:
Ni u WC bez kacige.Prije je nisam vezao,znaci samo nabijem na glavu.Jednom sam proklizao i spala mi kaciga,sva usta bila krvava.Od tad kaciga obavezno vezana.Prije mi je bilo glupo kupovat jaknu,ajd ne vozim R-a kakvog vec obicni VXR,ali nakod pada kad sam skinuo majicu i vidio sta mi je bilo od ruke i kuka od klizanja,odmah sam nazvao covjeka i pripremi mi jaknu.
Sad krenem u grad(500m)od kuce,jakna,rukavice,kaciga vezana.....
Nimalo oprema nije skupa...
Kod nas je kazna za kacigu 25e.Ja se nebih bunio da je 250-300e samo zbog djecurlije na sprintovima,keeway.Furaju oni bez kacige.Frajeri.A nezna voziti biciklo kako je bog rekao kamoli motor.
B.E.R.O.:
--- Citat: Doomsday - 27 Siječanj, 2011, 16:34:35 ---Ali, opet gluposti govoriš... Niti veća sigurnost niti zaštita, samo udobnost i ponašanje pri većim brzinama, ako je kaciga od respektabilnog proizvođača... I lipo san reka, za skut, pogotovo 50-tke, ako veličina i kalup odgovara, i te IXS od 700 kn su SASVIM OK šta se sigurnosti i zaštite tiče...
--- Kraj citata ---
Citas na preskokce izgleda malo?? :dontknow: :dontknow:
Ja sam rekao kaciga za motocikle,tko ima para za motocikl od primjer 50 000 kn onda ima i za kacigu od 3 000 kn.Za skuter od 50 ccm ti je dovoljna i kaciga od 700 kn kao sto kazes.
Ali nemozes reci da jedna kaciga od 500,600 ili 1000 eura je ista kaciga kao ona od 100 eura,pruzaju i jedna i druga zastitu ali ipak mislim da je vise truda ulozeno u razvoju skupljih kaciga(od materijala do testiranja raznoraznih,aerodinamike,tezine i svega ostaloga...) stoga mislim da je ona i sigurnija od ovih jeftinijih.
3alfa3:
--- Citat: B.E.R.O. - 27 Siječanj, 2011, 17:51:18 ---Ali nemozes reci da jedna kaciga od 500,600 ili 1000 eura je ista kaciga kao ona od 100 eura
--- Kraj citata ---
Nije ista, ali nisu ni razlike velike koliko mozda mislis.
Recimo, Nolan dobiva 5 zvjezdica sa kacigom od 200€, a to je max. ocjena dok neke kacige od 4000-6000kn dobiju 4 zvjezdice.
Nekako mislim da je 200€ granicanakon koje se mali pomak u kvaliteti (zastite, ne opremi i udobnosti kacige) placa dosta skuplje. Mozda je ta granica cak i ispod 200€.
skupa kaciga nece puno vise pomoc kod direktong udarca od neke kacige srednje cijene. Ako i bude bolja, to ce biti par postotaka, a skuplja je 100,200, 300 i vise posto.
Ali treba naravno razlikovat kineska smeca od pravih kaciga - neka kaciga od 300 kuna sigurno nije ni blizu postenoj kacigi. Zato ponavljam - neka granica je 1000-1500 kuna po mom misljenju ispod koje se moze ici samo u slucaju da je akcija pa da je ta ista kaciga jeftinija. Iznimke od 100€ mozda i postoje, ali takvih je jako malo i osim sigurnosti ne pruzaju puno toga
3alfa3:
Sad kad razlislim...
...za cijenu jedne ARAI kacige se moze kupit dobra kaciga, dobre rukavice i dobra jakna. ako se potrefi akcija, cak i cipele/cizme.
A ko ima para za ARAI i slicne firme za kacigu, pretpostavljam da (osim sto je bogat) ima razvijenu svijest o zastiti pa koristi i kompletnu ostalu opremu visoke kvalitete i to je pohvalno.
Samo sto takva oprema sa kacigom kosta preko 20.000kn i u pravilu je namjenska (ljetna ili zimska, touring ili race itd) i treba imat jos dosta opreme sa strane da se pokrije cijela sezona
Doomsday:
--- Citat: B.E.R.O. - 27 Siječanj, 2011, 17:51:18 ---Citas na preskokce izgleda malo??
...
--- Kraj citata ---
Ne, ali zato ti vjerojatno da... :zubo:
Dakle, ti si reka...
--- Citat: B.E.R.O. - 27 Siječanj, 2011, 14:58:51 ---Ja se drzim onoga pravila sto je kaciga skuplja to je zastita i sigurnost veca,nemora biti ali u vecini slucajeva jeste.
--- Kraj citata ---
Ja san ti lipo reka da to jednostavno nije točno, a ti opet... ::)
Ako baš želiš znat kako to i zašto kvalitetne a jeftinije polikarbonatne kacige mogu bit i bolje po pitanju zaštite i sigurnosti od skupih kompozitnih kevlar-carbon-fiberglass, evo ti jedan link... Dug je, ali kad sve pročitaš, bit će ti neke stvari jasnije...
http://www.motorcyclistonline.com/gearbox/motorcycle_helmet_review/index.html
A do tada, ti slobodno plaćaj kacige koliko god možeš, time ćeš sigurno imat određenih koristi, ali nemoj tvrditi stvari koje jednostavno nisu točne... :frajer:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju