Općenito > Oprema

Nosite li kacigu? Anketa

<< < (24/70) > >>

ivanm:
ja imam agv gp1 i sasvim ok za brzine do 100km/h..

3alfa3:
U vezi kacige i brzine...

Moja nolan n84 mi je velicine taman za moju glavu (ali nosena je 4-5 godina i vjerojatno su malo cheekpadsi popustili). Usko, ali ne stisce. Dihta dobro - ne da u njoj ne puse, nego ni ne fucka, jedino je dosta bucna jer ne koristim spuzvice koje ta kaciga ima i koje se stavljaju na mjesto kod usiju ako se ne koristi komunikacija ukacigi. Mene te spuzvice smetaju pa vozim bez njih.

A sad brzina (naked bike, uspravno sjedenje)....

Do 150 km/h nema nikakvih problema.
Od 150 do 180 km/h je problem buka koja smeta nakon vise od par minuta voznje, ali i veliki pritisak zraka na vrat.
Od 180 do 230 km/h je ta buka nesto jaca, ali pri tim brzinama jako zalegnem na tank pa je i strujanje zraka oko kacige manje - sjedeci uspravno je to gotovo nemoguce - barem na mojih 192cm visine.

Upotreba cepica za usi brise jedinu manu te kacige i to na brzinama i preko 200 km/h.

Na svim brzinama kaciga ne vibrira, trese i slicno. Jako mirna ako to mogu rec obzirom da nisam probao bolje kacige.

Jedino je problem sto (iako je velicina odgovarajuca) imam osjecaj da bi preko 200 km/h pomicanje glave u stranu za 90 stupnjeva bilo opasno zbog rotacije kacige oko glave. Probao sam i osjecaj nije ugodan. Mozda je osjecaj lazan jer me prvo zasmeta to sto nosim naocale pa vec i mali pomak kacige oko glave djeluje i na naocale. Mozda bi promjena cheekpadsa bila rjesenje, ali kaciga ce bit na glavi jos max. ovu sezonu obzirom na 5 godina intenzivne upotrebe.

Inace, kaciga sada kosta manje od 1000kn i ne vjerujem da postoji kompletnija kaciga od nje za te novce. Tamni dodatni vizir (iako ja koristim drugi vizir koji je kompletno zatamnjen i u usporedbi sa konkurencijom kosta smijesnih 170kn), zastita ispod brade, skidiva unutrasnjost, jednostavan nacin (i siguran) kopcanja kacige, pinlock...

Slijedeca kaciga ce biti ili N85 (ako ce mi kalup odgovarati kao kod N84) ili opet N84 ako ce biti jos na trzistu.

Doomsday:
A dobro čovik, za Gospu i Boga miloga, koji kua ti triba vozit priko 200 km/h...? :zubo:

3alfa3:

--- Citat: ivanm - 27 Siječanj, 2011, 16:40:36 ---ja imam agv gp1 i sasvim ok za brzine do 100km/h..

--- Kraj citata ---

Do 130-150 km/h (bez vizira na motoru) gotovo da nema kacige koja bi stvarala probleme osim ako je na njoj nesto neispravno  ;D

3alfa3:

--- Citat: Doomsday - 27 Siječanj, 2011, 16:57:55 ---A dobro čovik, za Gospu i Boga miloga, koji kua ti triba vozit priko 200 km/h...? :zubo:

--- Kraj citata ---

Ma ne vozim se ja preko 200 - al trebalo je probat, zar ne?  ;D

To je bilo na povratku sa servisa iz KA do ZG po autoputu. Inace iskljucivo drzavne ceste i brzine do 150, a i to jako kratko - najcesce odrzavam brzinu od 80-120 gdje god mogu jer tu vjetar ne smeta, potrosnja mala, a voznja dovoljno dinamicna  :angel9:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju