Općenito > Oprema
Nosite li kacigu? Anketa
matt750:
--- Citat: 3alfa3 - 21 Siječanj, 2011, 15:29:01 ---Ste vidli pad skijasa u kicbilu jucer? Jel vam jasno da je naj#bo zbog toga kaj je kaciga tipa tuta bila na glavi (i jos je opala nakon prvog udarca)...
A lik je pao na snijeg i nigdje sa strane nije udario glavom, a kamoli na asfalt ili rinzol...
Toliko o upotrebi (kvalitetne) kacige
--- Kraj citata ---
To nije bio snijeg. To je beton, zaleđeni snijeg. I za spustiti se treba imati velika muda ili pohlepu za novcem.
Kacigu nosim stalno. Neš sam u početku glumatao po plaži s kacigom na laktu itd. al to je prošlo svršeno vrijeme. Jednom sam pao sa skuta i triput se okretao oko svoje osi. Kaciga mi spasila glavu, da je nisam imao osim potresa mozga i sl imao bi oguljotine na licu.
Doomsday:
--- Citat: kileextreme - 27 Siječanj, 2011, 04:25:45 ---...
pa J.... te u glavu tu mutavu takva vrsta motora razvija
najmanje 250kmh na sat i ubrzava kao raketa.Sta stvarno misle da ce im ta papir kaciga u necem pomoć?
...
--- Kraj citata ---
Kod takvih brzina, nema te kacige koja će ti pomoć... Tu ti kaciga mora bit osim na glavi, i u glavi, kod takvih motora...
I kacige od 700 kn mogu imat sasvim OK zaštitu... I bit sasvim adekvatne spasit glavu kod pada... Samo ako nisu neka bezimena firma, nekakav jeftilen kinez kojem je certifikat samo još jedna iskopirana naljepnica...
http://www.motooprema.hr/?integralne/3/hx-240/Z4240
http://www.motooprema.hr/?integralne/3/hx-2400/X1409-003
Druga je stvar koliko je ta kaciga aerodinamična, koliko dobro dihta, koliko je udobna, koliko ima dodatnih opcija, i kako se ponaša pri većim brzinama... Ali za skut, sasvim dovoljno...
Nije samo cijena mjerilo kvalitetne sigurnosti kacige... Triba pametno kupovat...
B.E.R.O.:
Vjerujte mi ljudi voziti motocikl sa kacigom jeftinijom od 2000 kn nije nimalo ugodno.Takve kacige nisu predvidjene za takve brzine.Ja se drzim onoga pravila sto je kaciga skuplja to je zastita i sigurnost veca,nemora biti ali u vecini slucajeva jeste.Ako imas para za motor onda imas para i za kacigu i opremu uz taj motor. :dontknow:
Kad vidim neke ljude sta nose na glavi,kaciga im se vrti oko glave sest brojeva im je veca nego sto im treba,vizir im je zalijepljen izolir trakom (navodim samo primjere)bolje da ne nose nista nego tako nesta. :angry7: :angry7:
Na takvim stvarima ne treba stedjeti,danas sutra ti ta kaciga moze zivot spasiti!!!
Ivan_drifter:
--- Citat: B.E.R.O. - 27 Siječanj, 2011, 14:58:51 ---Vjerujte mi ljudi voziti motocikl sa kacigom jeftinijom od 2000 kn nije nimalo ugodno.Takve kacige nisu predvidjene za takve brzine.Ja se drzim onoga pravila sto je kaciga skuplja to je zastita i sigurnost veca,nemora biti ali u vecini slucajeva jeste.Ako imas para za motor onda imas para i za kacigu i opremu uz taj motor. :dontknow:
Kad vidim neke ljude sta nose na glavi,kaciga im se vrti oko glave sest brojeva im je veca nego sto im treba,vizir im je zalijepljen izolir trakom (navodim samo primjere)bolje da ne nose nista nego tako nesta. :angry7: :angry7:
Na takvim stvarima ne treba stedjeti,danas sutra ti ta kaciga moze zivot spasiti!!!
--- Kraj citata ---
potpisujem, jer ja sam imo nekih bubica (promila) u glavi i tek sam krenuo i zabijem se u stup od pijesackog prelaza, medutim kacigu sam imo al nije bila vezana ona je meni pomogla kad sam pao makar (prvi udar ) i onda je samo spala....znaci kacigu i OBAVEZNO VEZAT , nikad neznas, ja imam kacige do 1000kn sve netreba mi jace jer se nevozim nikad vise od 100kmh!,,,makar da imam novaca rado bi uzo i bolju, al ako imas R1 nemos imat kacigu s placa il ko ja!,,
Doomsday:
--- Citat: B.E.R.O. - 27 Siječanj, 2011, 14:58:51 ---Vjerujte mi ljudi voziti motocikl sa kacigom jeftinijom od 2000 kn nije nimalo ugodno.Takve kacige nisu predvidjene za takve brzine.
--- Kraj citata ---
Eto vidiš, to isto i ja govorin... Nisu aerodinamične, na većim brzinama propuhuju, bacaju glavu livo-desno, nemaju unutrašnjost na vađenje, razne dodatke itd...
--- Citat: B.E.R.O. - 27 Siječanj, 2011, 14:58:51 ---Ja se drzim onoga pravila sto je kaciga skuplja to je zastita i sigurnost veca,nemora biti ali u vecini slucajeva jeste.
--- Kraj citata ---
Ali, opet gluposti govoriš... Niti veća sigurnost niti zaštita, samo udobnost i ponašanje pri većim brzinama, ako je kaciga od respektabilnog proizvođača... I lipo san reka, za skut, pogotovo 50-tke, ako veličina i kalup odgovara, i te IXS od 700 kn su SASVIM OK šta se sigurnosti i zaštite tiče...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju