Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: 50-ice bez blokade...  (Posjeta: 8364 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: 50-ice bez blokade...
« Odgovori #20 : 20 Prosinac, 2010, 10:56:31 »
dakle vozit ce se kao do sada jer 99% skutera i onako nema blokade. Razlika ce biti samo u slovu zakona.

Offline danijel044

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: Honda xl 500r,aprilia sportcity 200
« Odgovori #21 : 20 Prosinac, 2010, 11:09:23 »
Ziher neće.
Klinci će dobit na  lažnoj sigurnosti(kao  smijem se vozit više od 50) prestizat sve i svakog.....

Offline mhr-team

• Tržnica : (+20)
  • maxi forumaš
  • zlato, srebro, DUCATI <3
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: MINKEN
  • Moj Skuter: KOSAČICA
  • Moja Kaciga: koliko?
  • MojSetup: polini evolušn prerađen na 1098 ccm
« Odgovori #22 : 20 Prosinac, 2010, 11:54:29 »
dakle vozit ce se kao do sada jer 99% skutera i onako nema blokade. Razlika ce biti samo u slovu zakona.

slažem se u potpunosti sa alfom  :icon_thumright:
sve će to biti isto, jer i tak i tak nitko nema blokade ili ima 1% njih....

jednostavno dok ti ne sazriješ u glavi ne misliš na posljedice, isti sam ja bio, isti ste takvi i vi bili, ove klinje sad su isti i to je tako... kako se keže MLADOST - LUDOST, nema tu puno filozofije... poslje kad odrasteš tj. kad sazriješ postane ti glupo to sve što si prije radio... ja osobno na skut nisam sjeo već 3mj, u ljeto sjeo par puta... ne znam, ali nije mi to više što je prije bilo, dok sam išao u osnovnu, srednju...
to ti je nas anto stazic ( mhr-team)
on je minken boy a mi smo njegovi :icon_biggrin: :toothy12:
.. bosancu njemačka u srcu !! :)

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #23 : 20 Prosinac, 2010, 11:57:24 »
sve ti je to ovisno... ja sjednem na skuter jer al idem u grad zbog neke sitnice, sa skuterom to obavim za 20 minuta dok ak idem s autom il javnim prevozom treba mi sat i pol..  :happy3:
dakle nekima 2 kotača služe za zezanciju a nekima kao prevozno sredstvo..

Offline Biker(ss)

• maxi forumaš
  • Live to ride, ride to live.
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: SF2 , GSXR 1000 k5
  • Moja Kaciga: HJC IS-17
  • MojSpuh: Yoshimura
« Odgovori #24 : 20 Prosinac, 2010, 12:08:08 »
Ziher neće.
Klinci će dobit na  lažnoj sigurnosti(kao  smijem se vozit više od 50) prestizat sve i svakog.....
Tako je, i to baš po gradu(gdje je ogranicenje 50) jer znaju da na otvorenoj cesti, protiv auta ne mogu ništa...
Za mene je ovo super ograničenje...skoro svaki dan idem po otvorenoj cesti tako da se neću vise morat vući 50...moći ću 60-70 normalno poput auta,a i ne moram se natezat uz sami rub da samo čekam da me netko trkne da odletim u grabu ili da ne moram stalno zaobilaziti bicikliste.
Osim toga skidanje blokade ce nekima uvelike pomoci ako idu uzbrdo i jos ako iza sebe voze nekoga  :happy6:
———-/´¯/)——--(\¯`\
———/—//———--\\ —\
——--/—//————-\\- -\
—-/´¯/—/´¯\———/¯`\—\¯`\ -/-/--/—/—/-|_—-_|-\---\—\—\  (-(—(—(—/-)--)--(--(-\—)—)— ) -\————\/--/— \—\/————/ --\———— /—— -\-————/ —\-———-(———-)———- / —-\———-\——---/——-- /   :D

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #25 : 20 Prosinac, 2010, 12:12:06 »
baš.. baotian 4t 50ccm je registriran na 2 osobe  :toothy9:

Offline mhr-team

• Tržnica : (+20)
  • maxi forumaš
  • zlato, srebro, DUCATI <3
  • Mjesto: MINKEN
  • Moj Skuter: KOSAČICA
  • Moja Kaciga: koliko?
  • MojSetup: polini evolušn prerađen na 1098 ccm
« Odgovori #26 : 20 Prosinac, 2010, 12:33:05 »
Tako je, i to baš po gradu(gdje je ogranicenje 50) jer znaju da na otvorenoj cesti, protiv auta ne mogu ništa...
Za mene je ovo super ograničenje...skoro svaki dan idem po otvorenoj cesti tako da se neću vise morat vući 50...moći ću 60-70 normalno poput auta,a i ne moram se natezat uz sami rub da samo čekam da me netko trkne da odletim u grabu ili da ne moram stalno zaobilaziti bicikliste.
Osim toga skidanje blokade ce nekima uvelike pomoci ako idu uzbrdo i jos ako iza sebe voze nekoga  :happy6:

ček bajker... ti si vozio do sada sa blokadom i u gradu nisi prelazio 50kmh?   ::)
to ti je nas anto stazic ( mhr-team)
on je minken boy a mi smo njegovi :icon_biggrin: :toothy12:
.. bosancu njemačka u srcu !! :)

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #27 : 20 Prosinac, 2010, 13:05:25 »
Ma nije to bez vraga...  gledajte da 80% klinaca na tim 50-icama nezna prometna pravila...

Razgovaramo o ljudima (ili klincima, svejedno) koji imaju potrebnu kategoriju za upravljanjem skutera pa je pretpostavka da znaju pravila jer drugacije nebi polozili ispit.
Ovi koji voze bez dozvole su opasnost i za sebe, ali i za druge i treba ih nemilosrdno kaznjavat i maltretirat oko toga dok im ne dodje iz guzice u glavu.
« Zadnja izmjena: 20 Prosinac, 2010, 13:10:05 3alfa3 »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #28 : 20 Prosinac, 2010, 13:06:52 »
Inace, voznja na 2 kotaca je najsigurnija ako si malo brzi od ostatka prometa (auti, busevi, kamioni...)
Dokazano.

Naglasak na malo brzi (recimo, 5-10 km/h brzi od drugih). Ne vozit 70-80 km/h tamo gdje drugi voze 40

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #29 : 20 Prosinac, 2010, 13:08:06 »
 :glasses2: nekad je bilo kaznenih bodova i oni tečajevi ponavljanja propisa... sad te samo novčanom kaznom motiviraju da sam ponoviš gradivo..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #30 : 20 Prosinac, 2010, 13:09:08 »
:glasses2: nekad je bilo kaznenih bodova i oni tečajevi ponavljanja propisa... sad te samo novčanom kaznom motiviraju da sam ponoviš gradivo..

bodovi i dalje postoje i uredno se primjenjuju

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #31 : 20 Prosinac, 2010, 13:10:35 »
neee. ukinuti su..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #32 : 20 Prosinac, 2010, 13:12:14 »
neee. ukinuti su..

Daj neki link da provjerim jer to moram priznat da nisam znao.
Zapravo, zadnji ZOSPC imam doma i tamo su navedeni kao dio zastitne mjere pa me cudi to sto pises

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #33 : 20 Prosinac, 2010, 13:15:43 »
lupio sam to jer kad sam prije godinu dana dobio zadnju kaznu (alkohol je bio) nije ništa pisalo u prekršajnom nalogu a i u rješenju od szuda također ništa..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #34 : 20 Prosinac, 2010, 13:16:43 »
lupio sam to jer kad sam prije godinu dana dobio zadnju kaznu (alkohol je bio) nije ništa pisalo u prekršajnom nalogu a i u rješenju od szuda također ništa..

JA bi se kladio (i to u velik iznos iako se nikad ne kladim) da bodovi i dalje postoje, a sigurno su ti i dodijeljeni.
Sad sam otisao na MUP-ove stranice i bodovi se uredno spominju

Nekad je postojao tel. broj na kojem si mogao provjerit "stanje" bodova. Ne znam da li to jos postoji

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #35 : 20 Prosinac, 2010, 13:17:39 »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #36 : 20 Prosinac, 2010, 13:18:13 »

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #37 : 20 Prosinac, 2010, 13:19:38 »
ali "mogu" se dati.. a i ne moraju..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #38 : 20 Prosinac, 2010, 13:22:41 »
ali "mogu" se dati.. a i ne moraju..

Naravno, ali kao mjera postoje.

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #39 : 20 Prosinac, 2010, 13:25:32 »
ako je njihova nadležnost ministarstvo pravosuđa, to znači da ih sudac određuje a ne policija... tako ako ih dobiješ, to bude ti prekršajni sudac dao..