evo ga moj post, sa skuteri org, koji je lepo ucutkao sve, a neke naterao, da nesto odvale, pa sam ih samo dotukao
Raspitao sam se i dosao sam do ovih odgovora, od iskusnog coveka, a isto, tj slicno sve pise na nemackim forumima, zasto NE TREBA DA SE POLIRAJU BLOKOVI, prilikom rada motora, kada dodje do gasenja, jer su toliko ispolirani blokovi, dolazi do klizanja ono goriva sto je ostalo, prilikom rada-gasenja motora, i to odlazi na dno blokova, i sta se desava, kada dolazi do prvog paljenja, posle toga, on povlaci tu svu prlljavstinu-mesavinu direktno na svecicu i mnogo brze crkavaju, jer i samo dodavanje ulja nikada nije jednako, sto znaci da moze doci do povlacenja vece kolicine ulja, sto upravo sledi do brzeg crkavanja svecice, pored toga sto moze da steti samoj termo grupi...
e sada zasto peskirani.... sto kazu, neki experti za 2t, kaze da su sve masine koje su ozbiljnije, tj croserice za tkre, imale hrapavu unutrasnjost... raspitao sam se, i odgovor je, da je bolje da je hrapavo, jer prvo ne desava se kao kod poliranih delova, da se smesa koja je ostala spusti dole, nego ostane u tim hrapavim delovima, a sada mnogo veci plus, je sto kada gorivo dolazi do hrapave povrsine, dolazi do postanka gasova, a ne da bude tecno gorivo, jer gasovi mnogo bolje uticu na rad motora, od samog tecnog stanja goriva, samim tim je dosta kvalitetnija smesa, i motor mnogo bolje radi... logicno...
cisto da resimo dilemu...... pozzz