vidi kazem samo da bi trebali ic nekim redom ipak... ili barem prije nego sjednes na tako nesto procitat 2-3 knjige i pogledat koji film o pravilnom nacinu voznje na takvom motoru...
Al ga stvarno lupetaš
Ovakvih gluposti sam se načitao po svakojakim forumima i idu mi više na k**ra*
Motor, soma ili 50ccm isti vrag, fizika isto vrijedi i za jedan i drugi a što se mjenjača tiče da biš ga mogao voziti moraš proći autoškolu pa i to naučiš kako treba... Po cesti se isto voziš u nekim
granicama zakonskih ograničenja i s jednim i drugim. Osjećaj za vožnju, odnosno gas, dobiješ nakon par sto kilometara i to je sva mudrost. A ovi šta prodaju toplu vodu kako treba obići kuglu zemaljsku sa apenom da bi mogao preći na 125 pa sa njom obići dvije kugle da biš mogao u šop po R6 neka se sakriju
To što se ljudi ne znaju kontrolirati pa hoće biti na običnoj cesti Vale Rossi to je druga stvar, RIP...
kad sam rekao iskustvo znaci imati iza svoje guzice barem 20tkm na nekom rs-u, nsr-u i slicnim slabijim motorima na mjenjac
I ti ga Loris isto lupaš
Ako tebi treba 20.000 km da naučiš voziti sigurno motor to je tvoja stvar
Svaki čovjek je nakon završene autoškole osposobljen voziti motocikl sigurno i bez rizika bio to apn ili R1, a to kako ćeš ga ti voziti i šta ćeš izigravati sa motorom to je tvoja stvar i tvoj rizik. Ne stišće motor gas nego ti. Motor ima i kvačilo pa ako misliš da si dao previše gasa puštaš polako što nije slučaj sa skuterima... Na R-u su manje šanse da će ti zadnji proklizat nego na nekom customu ili lokomotivi od 230kg
Onaj tko si može financijski priuštiti, nakon 20k km treninga na R-u može bez beda voziti PH, ako ima talenta biti i na podiju, a ne jahati po cesti od točke A do B pa reći nakon 20k km ja imam iskustva i sada mogu kupiti pravi R...svašta
Ja motor nikada ne spuštam na fuziće na cesti jer znam da me u zavoju vjerojatno čeka neka rupa, da će biti možda ulja, kamenčića ili će neka budala izletiti iz škara, nikada ga ne dižem na zadnji jer si ne mogu priuštiti popravak itd. a to nema baš puno veze sa iskustvom nego sa razumom i pameti.
Bilo da se radi o R motoru klase 600 ili 1000 oboje su za cestu poprilično neupotrebljivi i opasni. Prava namjena tih motora je staza.
Istina da, ali su i lijepi. Ljudi nemaju para za stazu pa im vade mast na cesti a to nikada ne završi dobro