Tehnički kutak > Tuning skutera
aerox tuning
SlowRider:
Jos nisam cuo usmeno od nekoga da radilica sa punim polutkama podize kompresiju, price za malu djecu...
PitBull Aerox:
--- Citat: Crazy Kuree - 06 Prosinac, 2007, 22:47:05 ---pa bolje stavit c4 uvijek jer su 250 kn tak nešta i pitaj malo palca kako je on najeb. sa c3 imo due+ i koliko puta ležajevi ošli samo zato jer nije imo gdje kupit c4 a nij emu se čekalo. i mislim da c4 nemogu na serijalu taksam čuo nešto do teflona. i ti znaš da se ništa ne dobije sa TP radilicom, ona je zapunjena a seriska nije i na malim stvarima se dobija neočekivano možda kad bi bila dva potpuno ista skutera sve isto napravljeno i podešeno a jedan sa seriskom a dr.sa ovom radilicom i dva vozačasaisto kila da bi ovaj bio brži ili startniji, nikad se nezna :dontknow: :laughing7: :laughing7: :laughing7: :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
naravno da je bolje stavit c4, ali ce ih tesko nac, ako vec moze neka ih stavi, a c3 lezaji ja garantiram da se nece raspast na base kitu, oni drze do 13-14t obrtaja. a palcu je na due+ se raspali iako ni na njemu nisu trebali, mozda tvornicka greska, ili pogresna ugradnja(to za palca nevjerujem) ili ostećenje nekakvo prije upresavanja, neki na race setupove stavljaju c3! da, c4 nemogu na serijalu jer se serijski kitevi vise griju nego sportski i teflon bi se otopio!
a radilica nemoze dati nikakve performance, ona je popunjena i ojacana i to je to, jer treba podnjet vece obrtaje. a to sto kazes da je popunjena moze samo oduzeti performance jer je teza i teze ju je klipu pokrenut, ali to je neprimjetno, na 0,00000....
marin:
--- Citat: PitBull Aerox - 06 Prosinac, 2007, 22:14:50 ---manite se cika kure-ta on nema pojma (zajebajem se :frajer:)
evo poslusaj mene(base setup):
KIT: Malossi Sport 70 - iz njega se da izvuc do 11ks sto ti je sasvim dovoljno za pocetak - oko 1300-1400kn
AUSPUH: TOP Nardo ili Gianelli Shot - iz kita ce ti izvuc maximum - mislim oko 1300kn
KARBURATOR: Dellorto 19mm - on je savršen za taj setup - novi oko 800-900kn, polovni (teško nać) do 500kn
RADILICA: serijska, ako imas viska para najbolje uzmi TOP Racing radilicu, ali mjenjanje radilice nije potrebno na base setupu - TOP-ova oko 800-900kn
LEŽAJI: mozes, a i nemoras jer skuter ti je nov, ali ak već sve mjenjaš bilo bi poželjno, RMS paket, dobijes SKF C3 ležaje i oba semeringa - 120-150kn
VARIOMAT: Malossi Multivar - provjeren, i pokazao se među najboljim, imam ga i ja - 500kn
REMEN: Malossi Kevlar belt ili Special belt - kevlar je kvalitetniji iako ce taj setup zadovoljit i special- Kevlar 260kn, Special 130kn
KVAČILO: Malossi Fly - odlično kvačilo, za taj setup netreba bolje - oko 400kn
FILTER: gljiva Malossi E5 - gljiva je savršena za taj setup, a zvuk je preejeben :frajer:, imao je - 160kn
OSTALO: znači tipa rolice, dizne, svjećica itd. - do 300kn
radilica nije potrebna, to ako želiš i imaš viška para; variomat,remen,kvačilo nije odmah potrebno ako nemas para, ali svakako stavi kad budes imao jer osjeti se dosta u brzini i ubrzanju kad ih staviš...
eto to je to...
--- Kraj citata ---
Nekak sam si mislio to tak slagat,sam da pitam kakva dizna ide na ovakav setup,jer sam negdje pročitao da je drugačija ako je gljiva,a drugačija ako je red sponge,e sad još da pitam koja je svečka najbolja za to i di se gore navedeni spuhovi mogu nabavit u zg-u?
marin:
Ovak našao sam kit,našao sam remen,našao sam kvačilo,variomat i našao sam frgić ali od 20,5 mm dali je taj prevelik ili...
PitBull Aerox:
dizna od 80-90 sa gljivom, nitko ti nemoze rec tocno, sam ces morat otkrit, a svjecicu ngk 9, e sad ako hoces kvalitetniju uzmes platinum ili iridium
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju