Satove sa okretajima je moguce pripasati na sve minarelli skutere koji imaju stari i novi tip yamaha paljenja, samo je u pitanju raspored zica, a moguce je i na druge kao sto su kinezi sa minarelli kopijom masine...
Na slikama je prikaz rasporeda zica na satovima od Yamahe Aerox sa i bez pokazivaca okretaja, rijec je o modelima od 2003. god. pa do danas, sa novim tipom yamaha struje.
Modeli satova do 2002. godine (stari model, sa starim tipom struje):
sa digitalnim prikazom temp. i razine goriva:
sa analognim brojacem okretaja i analognim prikazom goriva, za prikaz temp. je ledica koja se pali na 112°C
Spajanje novog modela cukica na stari sam izveo na sljedeci nacin:
Odsjekao sam 2 uticnice (ove sa brojevima na 2 slike iznad sa starim modelom), treba vam ostati 10 zica (ali žicu pod brojem 3 ne upotrebljavate, dovodite signal sa žicom koju trebate spojiti na narandžastu, a ona ide u bobinu), i kada sam poslozio 10 zica, onda sam napravio jednu uticnicu, nabavio sam game port sa 15 pinova koji kosta nekoliko kuna:
i na njega sam spojio (zalemio) svih 10 zica koje su bile na 2 utikaca prije, znaci dobio sam jednu uticnicu.
Posto nisam imao orginalni plavi utikac, morao sam tako kemijati, zatim sam zalemio 10 tankih licnastih zica na bakrene izvode novog modela sata, i krajeve tih zica zalemio u muski konektor game porta sa 15 pinova:
na taj nacin sam dobio rastavljive satove od instalacije.
ovako otprilike izgleda spojeno:
i jos jedan savjet, tice se sajle za pokazivanje brzine, postoje 2 modela, kod starog tipa zavrsetak sajle klikne u kuciste sata, a kod novog modela se userafi, prihvat na puzu je isti kod obe sajle. Sajlu sa starog modela samo userafite i tako napravite navoj na plasticnom kucistu za prihvat sajle.