Što se tiče hlađenja ja sam to izveo ovako.
Tokar mi je napravio čep po mjeri sa navojem. Izvana gdje je bio zupčanik vodene je veća podloška stegnuta maticom. Sve silikonirano i za sada drži, a i trebalo bi i dalje.
Znači, vodena i pumpa ulja izvađena.
Hladnjak i ventilator je od sp-a. Malo je bilo dorade na originalnim nosačima hladnjaka. Ispod nosača hladnjaka je napravljena šelna koja drži el. pumpu vode. Nju sam kupio od Slowa polovnu, ali ispravnu. Bilo je i nešto dorade na crijevima vode. Jedno crijevo sam ubacio od nekog auta. Uglavnom što se toga tiče tu nije bilo nekih problema. Namontirao sam i multimetar koso zbog stalnog praćenja temperature.
Problem je bio kako i kada u pravo vrijeme paliti i gasiti tu pumpu, jer kad pumpa ne radi voda ne cirkulira. Prvo sam pumpu spojio preko prekidača, vidi se na slici, kod ručice gasa, pa sam morao pratiti temp., pa kad postigne oko 70* upalim ju. Onda temp. počne padati, pa kad padne na oko 65 ugasim, pa zaboravim, pa ode na 85, pa upalim, pa zaboravim, pa padne na 50. Uglavnom, više sam to pratio nego se vozio. Kad sam baš išao negdje dalje ugl. pumpa je stalno radila, al me to sve nerviralo. Onda sam našao termoprekidač na SIP-u. Je da je bio 30 eura, ali to je riješilo probleme. Namontirao sam ga na glavu i sa njega povukao žice na pumpu. Sada kada temp. dođe do 70, pumpa se pali automatski i gasi se kada padne na 65. Spojio sam i jednu led diodu, pa ona gori kada vrti pumpa. Tako da sam siguran da je sve ispravno i da pumpa vrti. Ta dioda je odmah pored koso sata. Ponekad kad je baš vani 35 i pumpa vrti, a meni sat pokazuje i 82-83
imam onaj drugi prekidač kojim palim ventilator po potrebi