Tehnički kutak > Tuning skutera
Liberty tuning
ivanm:
onda ostavi i serijski variomat, hahah..
samo 4.8 gr role i deri..
LetaBL:
--- Citat: ivanm - 12 Prosinac, 2010, 13:18:36 ---onda ostavi i serijski variomat, hahah..
samo 4.8 gr role i deri..
--- Kraj citata ---
Pitam, kad ne znam...
Da li je realno da motor ide oko 80 (sad ide 68 po njegovom satu) ako stavim tt i uštimam prenos...da znam šta da očekujem... pored krajnje, koliko će se osjetiti na ubrzanju?
kakva poboljšanja donosi drugi variomat?koliko sam ja upućen, sa njim bih popeglao rupe u ubrzanju?
ivanm:
sve ovisi koliko možeš ić sa financijama... variomat se uvijek isplati..
CoK:
Evo par savjeta:
-ne moras kupovati sve u kompletu, uzmi za pocetak auspuh uz koji ces dobiti optimalan setup prijenosa (lakse rolice i federe kvacila) pa vidi dali te to zadovoljava, kit, variomat mozes uvjek kupiti naknadno a i skuter ce ti ici osjetno bolje nego sa serijskim ispuhom
-variomat ''pegla'' rupe u ubrzanju, odnosno ubrzanje postaje linearnije bez velikog variranja okretaja
-krajnja brzina samo sa ispuhom ce se povecati, otprilike mozes ocekivati 10km/h a ubrzanje ces osjetiti takoder kada ispuh ude u rezonanciju
-prijenos se stela po tome da se masina drzi u okretajima na kojima ispuh najbolje radi i daje najvise snage
LetaBL:
Mišljenja za auspuh su podjeljenja...
Neki kažu uzmi TT, on je čisto ok za serijalu a košta oko 90-95 eura...
Drugi kažu uzmi ZX-R, dobar je na serijali, a i na kitu a košta 125 eura...
Ono što ja znam, jest da je top na TT-u pravljen od aluminijuma, a na ZXR-u od karbona, te da je dosta duži...
Čini mi se da je TT napravljen od manje dijelova nego ZXR... Interesuje me koji bolje radi na serijali, a koji na kitu od gize?
U Ami Trade-u su mi preporučili Giannelli Reverse, što bi bilo u klasi sa ZXR-om...
Stipe je na onog Liberty-ja stavio Giannelli Extra i polini kit od giza, pa poslije polini racing kit(11hp) i Gianneli Reverse, ovakav kit sigurno nikad neće kod mene na motor, para se nema...
Čini mi se da ide otprilike ovako:
TT=Extra
ZXR=Reverse
Meni dakle treba nešto za serijalu i Malossi sport ili Polini od gize??? Šta sad imate da mi predložite???
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju