Posebno dobro idu 1.8T od 150 i 180ks, tdi od 115 i 150ks, onaj 2.3 v5 je njesra 170ks, osobno imam 1.6 ide dobro kad se tera u obrtaje inače je mrtav. Da naglasim koliko je u TDI VW mala potrošnja naspram konkurencije. Da se mene pita što uzet za 80000kn bmw i mercedes su za nekoliko klasa bolji od golfa ali su malo skuplji za održavat
1.8 T (150 i kasnije 180) te V5 su GTI modeli, a ja sam GTI-e izuzeo
Svi TDI-i JTD-i HDI-i tako dalje su rizik kod kupovine sa preko 100k km, pogotovo za te pare koje se traže za njih jer 99% vlasnika ne radi servis turbine na 100k km, zato nisam pobornik toga da dajem 7-8k € za TDI sa 150-200k km kad za još par hiljada imaš recimo glanc novi 206 1.1, Punto ili C3 sa plinom pa te potrošnja benge u kunama izađe još i manje, naravno ako kupuješ auto zbog potrošnje
Mercedes ne bi nikada kupio. Te spike oko kvaliteta, kao korejci u banani a mečke, audi i sl. zlatna koka, moš mislit
Izuzev modela sa mašinama koje su tvornički promašaj (Bravo 1.4 3V) ili modela sa tvorničkim greškama na autu (Pug žarulje, alfe varijator...), sve je to isti k**ra*, isto ćeš količinski morati servisirati audi TDI, mečku i C3 1.1 jedino šta će te kod prva dva koštati 3-4 puta više, i nedaj bože da nešto rikne si naj#bo. Što se tiče japanaca i korejaca nisam baš pobornik radi dijelova koje je teško naći (polovne)... Tu su Fiati i Alfe kraljevi jer ih imaš posvuda za naći za bagatelu... VW su stvarno ok auti, rijetko da imaju neke tvorničke greške(bolesti i slično ali im je cijena kako novih a posebno polovnih bože me sačuvaj, tako da ih baš radi toga ne preferiram jer za pare jednog polovnog Golfa moš kupit auto koje je puno i bolje, ljepše, opremljenije i ima manje km...