Tehnički kutak > Tuning skutera
Prerada cilindra 180lc
dusVu:
kod sirenja kanala bi bilo dobro i tajminge obradit? e sad kako izracunat kolko treba dic tajminge...jel obrada kanala mora bit ful precizna il to radi turpija? sta se dobije kracenjem ovih pera?
Mr J:
preporuka :
Svi znamo da potlak "vuče" smjesu u cilindar ali nebi bilo loše taj transfer smjese potpomognuti s gravitacijom (45°prirubnice)
Isto tako preporučam karburator s flat sliderom - bolja reakcija na gas zbog same geometrije slidera
Usis na SP-u (180) je premali, ako već hoćeš nekakvu korisnost iz te prerade onda je potrebno i sam usis dodatno proširiti (pogledaj usise kod 125ica tipa NSR)
Sve se svodi na to da masina ne zagusuje sama sebe i da se optimalno iskoristi količina "potencijalne" energije sadržane u smjesi.
Bile su negdje na forumu formule za izračun kanala, okretaja za rezonanciju, itd...
bosko_matica:
--- Citat: SRAD - 02 Veljača, 2011, 00:08:03 ---Mislio sam na otvor na usisnoj strani, taj koji si obrađivao. Da ako želiš malo više snage poželjno je malo timing ispuha promjeniti bez obzira na serijski ispuh.
--- Kraj citata ---
dosta je skinuto na tom dijelu iza di su ta pera ostala tak da mislim da ce za moje potrebe bit dovoljno, ak ne lako se to poveca.....a kaj se tice tajminga jel mozda ima negdi podatak di je rezonancija serijskog auspuha(kolko rpm)?? nije problem izracunat kanale samo kad bi znao na kolko je rez auspuha, nevolim te stvari bas odokativno radit... :hmh:
2 Mr j :: opet jel bi se isplatilo pripasivat usis od tak neceg tipa nsr na serijsku termogrupu i auspuh, samo da je 25ica gore??, ili je dovoljno samo serijski doradit..?
SRAD:
--- Citat: bosko_matica - 02 Veljača, 2011, 20:54:00 ---
dosta je skinuto na tom dijelu iza di su ta pera ostala tak da mislim da ce za moje potrebe bit dovoljno, ak ne lako se to poveca.....a kaj se tice tajminga jel mozda ima negdi podatak di je rezonancija serijskog auspuha(kolko rpm)?? nije problem izracunat kanale samo kad bi znao na kolko je rez auspuha, nevolim te stvari bas odokativno radit... :hmh:
2 Mr j :: opet jel bi se isplatilo pripasivat usis od tak neceg tipa nsr na serijsku termogrupu i auspuh, samo da je 25ica gore??, ili je dovoljno samo serijski doradit..?
--- Kraj citata ---
Usisno pero koje si obrađivao u polumjesec, njega bi trebalo još bolje oblikovati jer još ima restrikcije kada se gleda kroz usisni kanal na blokovima.
Za tvoj setup nema nikakakve potrebe za većim usisom, a ako koristiš stadardni auspuh podigni ispušni kanal za 1 mm ali tako da cijeli kanal bude podignut unutra za 1 mm a ne samo u predjelu nikasila i kasnije podesi prijenos.
Mr J:
SRAD ti je odgovorio, a ako ides u malo ozbiljniji tuning onda bi trebao i usis rjesavati kako bi omogucio dovoljnu kolicinu smjese... naravno velika je razlika i u cilindrima sp-a i 125ice (tipa nsr, mito).
Gle, mogu se cuda raditi ali kao sto sam vec prije negdje rekao, s vremenom te sve to prodje, imat ces hrpu drugih stvari na pameti i jednostavno ti se nece dati prckati po skuteru/motoru/autu i samo ces traziti da radi, da je pouzdan... tako da ono... odvagni sto zelis u zivotu i od zivota i vidi jel' ti se isplati...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju