Logika je vrlo zajebana stvar i često se zbog logike zaj....
Možda neće biti baš identičan primjer, ali zamisli cipele sa debljim i tanjim džonom, te koji će se više trošiti?
Tanji će se više trošiti izvana, dok onaj deblji će imati posljedice u untrašnjem dijelu gdje je noga (prevedimo kuglica)
Razlog:
Tanji džon je lakši, pa samim time i cipela, te imaš osjećaj da hodaš kao bosonog,
dok s druge strane, kad imaš težak džon, onda daleko više "radiš" prstima i kompletno stopalo radi i tako uništava unutrašnjost.
Čak se to može vidjeti i na petama.
Stoga, vrlo je logično, jer kavezi koji se raspadaju sa unutrašnje strane ležaja i usljed naprezanja pucaju, te što je teži ležaj, to će se prije raspasti.
A usljed veće mase materijala na vanjskoj košuljici, automatski je i sam ležaj teži, te "tromiji" i podložniji jačem naprezanju, te rezultate vidite svi.
A s druge strane, smiješno mi je vidjeti kada netko od vas postavlja takvu dijagnozu, po pitanju konstrukcije ležaja.
Ne bih htio da nitko od vas se pronađe prozvan ili nešto, ali dragi moji ljudi, ja sam ovdje i zbog ovakvih stvari, jer iskreno,
ono prepucavanje C3 i C4 je više bilo tužno nego li smiješno, pa iako sam dobrano objasnio sve, ali i dalje vidim da se to tako koristi kao izraz još uvijek.
I onda da stvar bude najbolja, netko od vas je to negdje jednom čuo, a vezano za standardne ležajeve, ala Minarelli, gdje to uistinu jest,
to je onda kod svih ležajeva tako. Ali nije.
Ovdje sam da prenesem svoje znanje i iskustvo, te općenito prikupljena praktična, ali i učena znanja, jer ako malo bolje pogledate oko sebe,
nitko se toliko ne trudi (mislim od trgovaca) i čak će vam reći sve ono što i vi kažete, ma koliko bili u krivu, samo da vas se riješe, jer im se neda zamarati sa ovakvim stvarima.
I na kraju svega, sve ovo što ovdje pišem i radim, je dodatna vrijednost koja košta, i vremena i novaca (realno promislite o tome, jer sve košta), a kada se govori o konkurenciji kako je ili jeftinija ili što već.... neka je.... ali ovakve stvari i ovakav odnos (općenito govorim do sada) teško da ćete dobiti.
Stoga, probajte uzeti u obzir da sam u ležajevima od 1992 godine i da sam se nagledao svega i svačega i da kada govorim neke stvari da su potkrepljene znanjem, jer iskreno, malo mi smiješno kada me netko nešto pita, ja odgovorim, pa onda tu potvrdu još traži od 10 drugih ljudi, koji nemaju veze sa ležajevima, kao takvima, jer realno.... znate za 3 vrste ležajeva i to je to i onda netko takav ispada upućeniji od mene.
Dakle.. NHF.. ali stavite se u moj položaj i općenito sagledajte sve moje riječi ovdje i vidjet ćete da sve to ima smisla, a ako nešto stvarno neću znati, to ću reći, ali opet, ne bježim od toga da naučim, a fala bogu kod kuće mi šogor šarafi motore već 20 godina i što god me može mučiti da ne znam, on će znati i iz prakse i teorije.
I koliko god izgleda da sam ja ovdje samo da bih vam uzeo pare.... ovdje sam zato da imate se kome obratiti i pitati.. dakle, ovdje sam za i zbog Vas.