Neko je na forumu jednom pisao da postoji za minarelli 6204 lezaj u vise tolerancija za ugradnju, ne mislim na c3/c4... po kojem to broju mogu znati ? Sad ne mogu nac tu temu...
Tolerancije kod ležajeva su C3, C4, C5 itd.
To je zapravo "luft" koji ležaj ima u unutrašnjoj konstrukciji kanala kroz koji prolazi kuglica te je par mikrona razlike u odnosu na manji C broj, odnosno ima toliko više prostora
kamo se kuglica može širiti ukoliko dolazi do jačeg grijanja ležaja, a najčešće uslijed većeg broja okretaja.
A druga stvar kod ovih ležajeva je izrada kaveza koje drže kuglice na određenom razmaku pa ih ima onih čeličnih, poliamidnih, mesinganih...
Poliamidni kavez je naravno slabiji od čeličnog, ali je lakši te bezopasan kada dolazi do trganja/pucanja toga kaveza pa ne dolazi do oštećenja okolnih elemenata.
Isto tako zbog toga je i ležaj nešto lakši.
E sad, na što se točno mislilo kada se spominjala tolerancija, a da se ne misli na C3/C4, trebao bih pojašnjenje.
BTW, za sve ostale, i dalje radimo, samo smo u Velikoj Gorici, ali šaljemo robu po cijeloj HR.
Osim ležajeva i simeringa, od nedavno možemo još ponuditi i svjećice, disk pločice i diskove, lance, remenje te još dosta stvari koje zbog gužve nisam uspio provjeriti.
Ja sam od idućeg tjedna na godišnjem do 19.07. pa ako bude kakvih potreba i upita, možemo se čuti kada se vratim.
LP
Anđelko