Tehnički kutak > Tuning skutera

Ležajevi i sve o njima by Lageros

<< < (16/76) > >>

3alfa3:

--- Citat: KranjcicGoran46 - 04 Studeni, 2010, 18:54:28 ---Samo poliamidne lezaje bi uzeo, čelični nikako unutra nebih stavljao.
sada me muči samo koje lezaje staviti na piaggio mašinu? Skf c4-ili c3 poliamid?? dal staviti lezaje malossi/ pollini/ stage6 skf pakovanje?

nije mi problem dati i da košta lezaj 300kn samo DA BUDEM MIRAN sto se tice tih lezaja jer kad provrte sve mora dole ici opet i to je najgore.

--- Kraj citata ---

Nisi si dao truda pa procitao sto je covjek kojem je to posao napisao danas u vezi ovog sto spominjes pa pogledaj na stranici prije ove.
Ukratko, ne postoji SKF za Piaggio C3 ili C4 - razlika je samo u poliamidnom ili metalnom kavezu. Isto tako, Malossi ili Polini (pa i Stage 6 i ostali) SKF lageri su identicni "originalnom" SKF-u s razlikom da Malossi ima u ponudi i posebno obradjeni lager sa stanjenim vanjskim obrucem lagera kako bi se on bolje podmazivao jer se koriste na setupima sa zapunjenim ("iskljucenim") uljnim kanalima. Samo u tom slucaju se otvoreni dio kaveza okrece prema radilici, a klasican lager sa poliamidnim kavezom se montira tako da otvoreni dio kaveza bude okrenut prema uljnom kanalu (dakle, prema bloku, a ne radilici)

funkyzg26:

--- Citat: 3alfa3 - 04 Studeni, 2010, 16:56:26 ---Ja se nebi igrao sa tim lezajevima. Bolje stavit Polini pa si miran  ;D

--- Kraj citata ---

ti serijski skf ležajevi idu na totalnu serijalu zamijenit ču ih preventivno ,a ovi big evo idu na midrace setup i ko zna koji če kit ič gore poslje tako da oču bit miran i ne otvarat blokove svakih godinu dana  :icon_thumright:

eto ivanm kaže da ima skf c3 toleranciju ležajeve , a anđelko kaže da ne postoje c3 ili c4 tolerancija za piaggio blok to mi je isto bilo čudno jel malossi u guidu za moju rhq radfilicu preporuča c3 toleranciju  :icon_scratch: ,ako ne postoje kako to onda da ih oni preporučaju

3alfa3:

--- Citat: funkyzg26 - 04 Studeni, 2010, 19:27:55 ---ti serijski skf ležajevi idu na totalnu serijalu zamijenit ču ih preventivno ,a ovi big evo idu na midrace setup i ko zna koji če kit ič gore poslje tako da oču bit miran i ne otvarat blokove svakih godinu dana  :icon_thumright:

eto ivanm kaže da ima skf c3 toleranciju ležajeve , a anđelko kaže da ne postoje c3 ili c4 tolerancija za piaggio blok to mi je isto bilo čudno jel malossi u guidu za moju rhq radfilicu preporuča c3 toleranciju  :icon_scratch: ,ako ne postoje kako to onda da ih oni preporučaju

--- Kraj citata ---

Kako li je to samo uspio izmjerit?  ;D

Malossi kaze da je C3 dobar odabir, ali to je samo nacelno - ocito su SKF lageri tu negdje oko C3 zracnosti, ali sluzbeno ti lageri nemaju taj podatak

J.U.R.C.A:
alfa sto se tice provrtavanja sutra ce vam andjelko i to objasniti! (ista stvar se dogodi i na big boru) i danas sam oko pola sata pricao telefonski s njim i o tom problemu!

postoji (tzv ljepilo) od loctitea koji se stavlja na osovinu radilice(dosjed lezaja) kada se stavlja radilica u lezaj!

ali o tom ce sutra vise napisati andjelko (srecom da ga imamo :) )

ja to koristim i mila majka

@ iwo ajde molim te opet procitaj post kompletni od andjelka i uvjeri se dali je mozda tvoj onaj " jeftiniji" skf dakle plagijat : ) sto ti trgovac prodaje pod skf...

3alfa3:

--- Citat: J.U.R.C.A - 04 Studeni, 2010, 19:53:47 ---alfa sto se tice provrtavanja sutra ce vam andjelko i to objasniti! (ista stvar se dogodi i na big boru) i danas sam oko pola sata pricao telefonski s njim i o tom problemu!

postoji (tzv ljepilo) od loctitea koji se stavlja na osovinu radilice(dosjed lezaja) kada se stavlja radilica u lezaj!

ali o tom ce sutra vise napisati andjelko (srecom da ga imamo :) )

--- Kraj citata ---

Imam ja to ljepilo, ali nije pomoglo nakon sto je provrtilo. RAstavio sam ja sve to, stavio nove lagere i namazao tim loctiteom, ali vec nakon prve voznje je sve bilo po starom.
Onda sam kupio drugu radilicu, sam je ugradio skupa sa lagerima (ovu malossi je ugradjivao servis na pescenici) i od onda sve 5.

Radilica koja je provrtila je bila 2-3 stote milimetra uza na tom dijelu nego na desnoj strani (koja nije provrtila)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju