Tehnički kutak > Tuning skutera

Ležajevi i sve o njima by Lageros

<< < (54/76) > >>

CoK:

--- Citat: lageros-zg - 07 Ožujak, 2011, 15:03:00 ---Robusniji su, jači, zapravo je malo manja vanjska košuljica ležaja, što je i inače po meni jako loše konstrukciji po tom pitanju.
Pretežak je i zato hoće brzo otići, a mora podnjeti brzine i do 20.000 o/min.
S druge strane, tako se dobije bolja kompaktnost samog ležaja kada je izjednačena unutrašnja i vanjska košuljica.

Iako, da se razumijemo, što su manje kuglice, to je bolje za veći broj okretaja, ali kada je ležaj sam po sebi kompatibilan
i ima jednake debljine unutrašnje i vanjske košuljice.

Nadam se da si donekle razumio što sam htio reći.

--- Kraj citata ---
zapravo SAMO ovaj dio ne kuzim :D

lageros-zg:

--- Citat: CoK - 07 Ožujak, 2011, 15:14:37 ---zapravo SAMO ovaj dio ne kuzim :D

--- Kraj citata ---

Time sam htio reći da je ležaj koji ima veću (jaču, deblju) košuljicu teži i da time gubi na efikasnosti u radu,
pa iako je tvornički tako namijenjen, što zapravo i sama praksa pokazuje.

Evo primjer:

Piaggio sa 10 kuglica - SKF - čelični kavez

Piaggio sa 8 kuglica - SKF - poliamidni kavez

I na kraju Minarelli, ležaj standardnih dimenzija

Dakle, kao što možeš vidjeti, razlike su u debljini vansjke košuljice ležaja i što su one jednakije, to je ležaj kompatibilniji u radu,
pogotovo u ekstremnijim uvjetima rada.

Zato sam ja i rekao da je onaj 20x52x12 ležaj loše konstruiran i da se radi toga brzo troši jer je pretška vanjska košuljica,
što je odmah utjecaj na sveukupnu težinu ležaja koja ima veliki utjecaj na sami rad.

Zato sam rekao da je sa većim kuglicama ta vanjska košuljica ležaja tanja u odnosu na one sa 10 kuglica, jer su sitnije.

Jel sada malo jasnije?  :)

replcnt:
nigdje u dalmaciji, bar koliko ja znam nemožeš naći niti jedan ležaj ispod 110kn, ovo je najbolja cijena koju sam uspio uloviti, sad kad sam vidio da su u zg-u tako niske cijene nisam mogao vjerovati  :-X

p.s.

na ovim piše uvoznik: lager commerce d.o.o. :D

ivanm:
a klasika lokalni dileri uzimaju ogromne marže.. u lagercommerceu su cijene neznatno više neg u lagerosu (par kuna)

replcnt:
samo da još potvrdim, za piaggio mašinu su 20x52x12 (6304) ?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju