Tehnički kutak > Tuning skutera
Ležajevi i sve o njima by Lageros
CoK:
--- Citat: lageros-zg - 07 Ožujak, 2011, 14:54:58 ---UFFFF... koje cijene... za smrznuti.
150,00 Kn za SKF???????? :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o (katastrofaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)
Najskuplji od SKF-a je poliamid sa full cijenom 93,00 Kn/1kom, a čelični po 80,00 Kn/1kom (full cijene)
Ali i ovaj NTN za 110,00 Kn, kod mene dobiješ 2 za te novce (bez poštarine) i sa 8 kuglica, dok ovaj ima 10... i naravno, Made in Japan.
Uglavnom, sa simerinzima (viton Corteco) sve skupa 177,00 Kn (2 ležaja + 2 simeringa) - sa popustom
--- Kraj citata ---
zasto su bolji lezajevi sa manje kuglica? manje trenje, manja mogucnost otkaza ili? :dontknow:
ivanm:
kuglica je veća, kavez robusniji pa je time i jači cijeli ležaj.
lageros-zg:
--- Citat: CoK - 07 Ožujak, 2011, 14:58:26 ---zasto su bolji lezajevi sa manje kuglica? manje trenje, manja mogucnost otkaza ili? :dontknow:
--- Kraj citata ---
Robusniji su, jači, zapravo je malo manja vanjska košuljica ležaja, što je i inače po meni jako loše konstrukciji po tom pitanju.
Pretežak je i zato hoće brzo otići, a mora podnjeti brzine i do 20.000 o/min.
S druge strane, tako se dobije bolja kompaktnost samog ležaja kada je izjednačena unutrašnja i vanjska košuljica.
Iako, da se razumijemo, što su manje kuglice, to je bolje za veći broj okretaja, ali kada je ležaj sam po sebi kompatibilan
i ima jednake debljine unutrašnje i vanjske košuljice.
Nadam se da si donekle razumio što sam htio reći.
ivanm:
ali i minarelli ležaj ima tanke košuljice i velike kuglice pa je neuništiv, što je pjesnik htio reći?
lageros-zg:
--- Citat: ivanm - 07 Ožujak, 2011, 15:07:54 ---ali i minarelli ležaj ima tanke košuljice i velike kuglice pa je neuništiv, što je pjesnik htio reći?
--- Kraj citata ---
Da, 6204, kao običan ležaj, odnosno dimenzijski gledano.
Čak sam i to htio spomenuti, ali nisam htio previše u širinu, ali, to je to, hvala Ivane :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju