Tehnički kutak > Tuning skutera

Ležajevi i sve o njima by Lageros

<< < (55/76) > >>

ivanm:
za 6304 je oznaka ležaja za minarelli..
za piaggio je 20x52x12
BB13055B čelik
447205A poliamid

lageros-zg:

--- Citat: replcnt - 07 Ožujak, 2011, 19:01:48 ---nigdje u dalmaciji, bar koliko ja znam nemožeš naći niti jedan ležaj ispod 110kn, ovo je najbolja cijena koju sam uspio uloviti, sad kad sam vidio da su u zg-u tako niske cijene nisam mogao vjerovati  :-X

p.s.

na ovim piše uvoznik: lager commerce d.o.o. :D

--- Kraj citata ---

Eto, sad kad budeš drugi pita trebao nešto, javi se ovdje meni i stvar riješena, jer i sa poštarinom ćeš proći jeftinije  :icon_thumright:

CoK:
Jes, sada sam skuzio koncept price. Hvala  :)

ivanm:
jer u biti je unutranja košuljica ta koja se kreće zajedno sa kuglicama i rešetkom.. vanjska je 52mm i može biti i 70mm ak je kuglica mala i kavez uzak
na ležaju sa 8 kugla je jača koncepcija i masa krećućih elemenata dok vanjska košuljica stoji i nema nikakvog utjecaja na rotaciju jer je čvrsto uprešana u blok i nepomično stoji..
ona bi na običnom 10 kuglica ležaju mogla biti manja npr 47mm ko na minarelliju i isto bi bilo.. ovak je sa povećanim kuglama maksimalno iskorištena veličina ležaja..

lageros-zg:

--- Citat: ivanm - 08 Ožujak, 2011, 10:28:58 ---jer u biti je unutranja košuljica ta koja se kreće zajedno sa kuglicama i rešetkom.. vanjska je 52mm i može biti i 70mm ak je kuglica mala i kavez uzak
na ležaju sa 8 kugla je jača koncepcija i masa krećućih elemenata dok vanjska košuljica stoji i nema nikakvog utjecaja na rotaciju jer je čvrsto uprešana u blok i nepomično stoji..
ona bi na običnom 10 kuglica ležaju mogla biti manja npr 47mm ko na minarelliju i isto bi bilo.. ovak je sa povećanim kuglama maksimalno iskorištena veličina ležaja..

--- Kraj citata ---

Ispravka: naime, upravo ta veća košuljica je uzrok problema, predimenzioniranost i ima utjecaja na rad ležaja, jer je masa kompletnog ležaja teža i to se osjeti jako, premda se to ne čini tako i kao da nema veze, ali ima i to dosta, zato sam uvijek govorio da je to loša stvar na ležaju i da je čak to jedan od bitnih uzroka što ležajevi odlaze, pogotovo na jačim kubikažama, odnosno nabrijanim.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju