Općenito > Maxiskuteri
eko ventil aut 10% snage in !!!!!!!
3alfa3:
--- Citat: cameosb - 22 Listopad, 2010, 22:15:31 ---to je kolega vadio na autu, egr ventil mislim da se zvao, dobio je manju potrosnju nesto i osjetio i bolje performanse
--- Kraj citata ---
Da, na autima se to radi. Pogotovo dizelima kod kojih se EGR voli zastopat.
I na mom Kawasakiu postoji EKO sistem, ali on iz airboxa doprema zrak koji ide drito na ispusne ventile i dodaje zrak u granu spuha gdje pomaze izgaranju neizgorene smjese. Zato mi motor zna puknut iz spuha na oduzimanje gasa. On ustvari osim ekologije i cuva katalizator da se ne zastopa
JogFromYamaha:
imas na hondama jos jednu foru barem je na mojoj bilo
imao sam senzor kisika u auspuhu, njega treba izvaditi, na elektronici se on da prebrikati tako da sustav misli da ga ni nema te se skine blokada s protoka pumpe goriva (pumpa ima limiter koji joj softwerski limitira protok i s time snagu)
Masina nakon sto joj to popuces van dobi 20% na snazi i preporodi se a potrosnja je bila u gradskoj voznji 0.8-1.1l manje
coko:
--- Citat: SlowRider - 22 Listopad, 2010, 22:05:29 ---pretpostavljam da mislis na povrat ispusnih plinova u usisnu granu, jedno je sigurno, motor usisava zagrijani zrak koji je rjedji od hladnog zraka, a kada je zrak hladniji onda motor ima bolje performanse zbog vece kolicine smjese zraka i goriva.
--- Kraj citata ---
da mislim na povrat ispušmi plinova u airbox. . . danas analizirao kako riješiti tu enigmu ,po nekima može štetiti motoru a po nekima samo ekologiji ??no kako bilo skinut ću pa probat dal ima koristi ,samo moram nać optimalno riješenje .nekakve bajpase ili . .neznam smislit ću nešto ,ako se ne pojavi neko ko je radio tako što pa objasni. .
inače nebi o tom upće razmišljao da mi skut nije izgubio oštrinu malo (35000km) i malo lošije kreće ,kao da se zaguši malo !? kad dođe na 4000 na turnu onda krene , , , napominjem sve je novo na prenosu ,također naaštelani ventili filitri,svjećica . . sam je remen(original) "vanseriski" malo širi !? po manualu 22,5-23,5 mm a kod mene 24,2mm !! može li to biti uzrok slabom kretanju s mjest. . ili je mašina malo "puhnila".... :jerk: na iberlauf ne puši !
čak se čini bolje je kretao s starim remenom (cca 18000km) :dontknow:
3alfa3:
Ako imas serijski spuh sa katalizatorom (nisam citao sve postove pa ne znam), onda ako to maknes moze doci do zastopavanja i pregaranja katalizatora jer ce se na njemu nakupljat neizgorena smjesa koja ce onda na njemu (zbog topline) izgarad i pregoriti ga
coko:
--- Citat: 3alfa3 - 23 Listopad, 2010, 16:58:25 ---Ako imas serijski spuh sa katalizatorom (nisam citao sve postove pa ne znam), onda ako to maknes moze doci do zastopavanja i pregaranja katalizatora jer ce se na njemu nakupljat neizgorena smjesa koja ce onda na njemu (zbog topline) izgarad i pregoriti ga
--- Kraj citata ---
a naj bolje ne dirat ništa ,imam standardan auspuh naravno ? sve je povezano
nije jednostavno kao što izgleda ,jasno mi je zato i mozgam . . . znam priša san dosta km možda je malo punija a možda neka pi*darija na miljun stvari može bit !? ko ima volje to porješavat . . . nije čudo što e malo oslabija ,bilo bi da nije ? jel? da tribalo bi auspuh otvarat slupat katalizaor ! a možda za ništa il malo !? reko jednom jedan mudri čovjek : kome fali snage nek kupi hajabusu a ne skuter!!!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju