pretpostavljam da mislis na povrat ispusnih plinova u usisnu granu, jedno je sigurno, motor usisava zagrijani zrak koji je rjedji od hladnog zraka, a kada je zrak hladniji onda motor ima bolje performanse zbog vece kolicine smjese zraka i goriva.
da mislim na povrat ispušmi plinova u airbox. . . danas analizirao kako riješiti tu enigmu ,po nekima može štetiti motoru a po nekima samo ekologiji ??no kako bilo skinut ću pa probat dal ima koristi ,samo moram nać optimalno riješenje .nekakve bajpase ili . .neznam smislit ću nešto ,ako se ne pojavi neko ko je radio tako što pa objasni. .
inače nebi o tom upće razmišljao da mi skut nije izgubio oštrinu malo (35000km) i malo lošije kreće ,kao da se zaguši malo !? kad dođe na 4000 na turnu onda krene , , , napominjem sve je novo na prenosu ,također naaštelani ventili filitri,svjećica . . sam je remen(original) "vanseriski" malo širi !? po manualu 22,5-23,5 mm a kod mene 24,2mm !! može li to biti uzrok slabom kretanju s mjest. . ili je mašina malo "puhnila"....
na iberlauf ne puši !
čak se čini bolje je kretao s starim remenom (cca 18000km)