Dakle zanima me šta imaju od dijelova za mašinu skuteri koji se natiječu u klasi do 50 ccm. Npr. želim vozit trke, pa koje dijelove bi trebo stavit na skuter da bi bio konkurentan i jel tu bitnije ubrzanje ili krajnja brzina? Uglavnom ako neko vozi nek mi malo opiše
Trebo si prvo malo procitat ovu temu...a i mislim da nije bilo potrebno radit novu temu za to pa sam ih spojio....
....
A sad da ti odgovorimo bar nekaj...
Koje djelove....pa sve kaj možeš kupit...stvar je samo u tome kaj cilindar mora ostat 50 ccm i nesmiješ imat više od 6 kW snage..
Sve ostalo je dopušteno...
http://www.hms-moto.hr/Discipline/Minibike/2007/pravilnici/D_002-0_PHSKUTERI2007.pdfPravilnik ti je na ovom linku gore...
Malo prouči sve...
A to dal je potrebno ubrzanje ili krajnja...paa...
...potrebno je oboje....
Bitno ti je ubrzanje na startu...ak ga nemaš, gubiš poziciju za koju si se namučio na kvalifkacijama...
Bitna ti je krajnja...i kolko brzo dođe do te brzine...nemaš neko ograničenje brzine ili neka max brzina koju gledaš da imaš...
A da budeš konkurentan...nije bitan samo motor...
...motor se konstantno slaže...i popravlja...i mijenjaju se neki djelovi...stavljaju novi...bolji...lakši...kvalitetniji...ili se jednostavno uklanjaju...
Nitko ti neće reć točno sve kako je složio svoj motor za utrke...
...pa tako neću ni ja...
...možemo ti samo predložit neke stvari...
Sve djelove koje možeš kupit u bilo kojem dućanu za scoot...i koje kupuju ljudi za scoot s kojim se voze po cesti svaki dan, samo žele da im ide malo bolje...te koristimo i mi na utrkama...samo kaj onda ne uzmeš najjeftinije, nego najbolje (ne najskuplje....reko sam NAJBOLJE....)...a sad kaj je najbolje...to trebaš isprobat...i sam vidit...
Ako imaš još kakvo pitanje...PUCAJ...
Valjda sam ti pomogo bar malo...jesam "malo" zakompliciro sve...
...al kaj ćeš...takav sam....