Tehnički kutak > Garaža
Runner SP 180
CoK:
Bogme...eto granicnika ::)
zsto ne napravis sa lezajevim? mislim...sam pitam :toothy11:
vanjossi:
nije potrebno sa ležajevima jer kad stavim ba ležajeva na osovinu opet ima malo lufta tako da bi se piksne opet pojela al nebi skroz, nije to problem zamjeniti
neznam na šta bi ličio ležaj ako ova osovina ovako zahrđa
CoK:
:dontknow:
a mozes i tak :)
duje87:
--- Citat: gun_rider - 17 Veljača, 2011, 01:13:39 ---po pravilu MORA imat jer su klizne stijenke u tom slučaju osovina/nosač...par valjčića nosi to čitavo opterećenje, da ne ulazim puno u filozofiju...nije isto stavia ti 100 kila na 1cm2 površine i na 1m2 površine...ako me kužiš...
tu se stavljaju klizni ležajevi upravo zbog opterećenja a ne valjni...zato bi bilo idealno napravit piksne od bijele kovine...ležaj mora bit mekši od osovine...prilagodili bi se lako osovini i ako nije idealna...i bili bi vječni...
kad bi bia siguran da je osovina tvrda, a može se lako ispitat...bilo bi idealnije napravit ležajeve od fosforne bronce...to bi bilo neuništivo...
u oba slučaja su samopodmazivi...staviš jednom i nema smrti...
al opet...čemu se zajebavat kad je sve to tako jednostavno i jeftino :dontknow:
--- Kraj citata ---
Za k**ra* ti cila filozofija kad ce popustit gumica lezaja pa ce uc voda i raspast ce ti se lezaj kad tad
gun_rider:
--- Citat: duje87 - 18 Veljača, 2011, 13:41:20 ---Za k**ra* ti cila filozofija kad ce popustit gumica lezaja pa ce uc voda i raspast ce ti se lezaj kad tad
--- Kraj citata ---
đabe ti škola kad neznaš da ni bronca ni bijela kovina ne hrđaju :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju