Tehnički kutak > Garaža
Runner SP 180
CoK:
Ja sam lezajeve imao u nosacu proslu cijelu godinu, pisao sam u svojoj temi, najbitnija je stvar da su gumice gore zbog vode, i da je mast unutra...nakon godinu dana i 10 000km kada sam raskopao klackalicu na iglicastima je jos uvjek bila mast :dontknow:
Ako jednom u 2,3,4...godina moras promjeniti osovinu sta prolazi klaskalicom ili samu klaskalicu, to je ok jer ne traje sve vjecno...
Ovo sa broncanim piksama je dobra ideja, ali i bronca je mekan materijal, sigurno mekaniji od osovine i same klackalice (broncane su pikse i u deklu za bendix pa se pojede od paljenja) - ako je fosforna bronca nesto drugo, onda zanemarite ovo :toothy11:
gun_rider:
--- Citat: igor.sb - 17 Veljača, 2011, 01:58:42 ---zbunio si me sad
vxr ima isto iglicaste samo zatvorene, klizni su oni kao u ''listicima'' kao na radilici kod 4t?
http://www.sr180.de/thread.php?threadid=378&sid=06da3ee8feebd6a30425b4585d660925
ovaki su isti kao i na vxru, iglicasti zatvoreni iz vana ofkors
?
--- Kraj citata ---
ovo je igličasti valjni ležaj...
valjčići se kotrljaju po stijenci nosača i osovine onda, a ona onda mora bit tvrda, imat barem 40+ HRc...inače se pojede puno prije ležaja
i da, vxr na radilici ima klizne ležajeve...znači nema valjnih tijela, nego ide materijal na materijal...a klizni ležaj su ovde u biti te piksne od teflona...samo šta je teflon relativno mekan...napravi se od tvrđeg materijala i nema brige.
vanjossi:
kompleriran nosač, dobro sam namazao osovinu(razmaknicu :toothy12: ) i piksne, kupljene i nove gumice
slike sam zaboravio umanjiti
stare vs nove
evo slike škara iznutra, postoji graničnik
evo slika do kuda dođe ležaj
igor.sb:
super ne moras variti nista :toothy11:
jel ide iglicasti na osovinu :)
vanjossi:
ide, ali moras skratiti piksnu
ja sam vratio kako je original, bez igličastog
još mi ostaje ventilvar promjeniti čeka u kutiji i staviti pakne malossi zadnje
Navigacija