Tehnički kutak > Garaža
Runner SP 180
vanjossi:
necu lakirat to su smao fix ideje, sutra kupujem nove i mažem :icon_biggrin:
igor.sb:
--- Citat: gun_rider - 17 Veljača, 2011, 00:18:12 ---ima par problemčića u vezi stavljanja igličastog...prva stvar je šta na imalo oštećenu osovinu ne ide...
druga stvar i bitnija je materijal nosača i osovine...moraju po pravilu bit poboljšane...cementirane...ili u najmanju ruku kaljene...inače će se to rasklapat opet, pojest nosač i osovinu...
--- Kraj citata ---
kako na vx-vxr i ostalim govnima :toothy11: ?
mislis da je nosac i osovina neki poseban tretman imala u izradi? pitam :dontknow:
sta je sad, ispada da iglicasti na sr sipke ide be problema, a na sp ne ide :dontknow: :dontknow:
gun_rider:
--- Citat: igor.sb - 17 Veljača, 2011, 01:01:38 ---kako na vx-vxr i ostalim govnima :toothy11: ?
mislis da je nosac i osovina neki poseban tretman imala u izradi? pitam :dontknow:
sta je sad, ispada da iglicasti na sr sipke ide be problema, a na sp ne ide :dontknow: :dontknow:
--- Kraj citata ---
po pravilu MORA imat jer su klizne stijenke u tom slučaju osovina/nosač...par valjčića nosi to čitavo opterećenje, da ne ulazim puno u filozofiju...nije isto stavia ti 100 kila na 1cm2 površine i na 1m2 površine...ako me kužiš...
tu se stavljaju klizni ležajevi upravo zbog opterećenja a ne valjni...zato bi bilo idealno napravit piksne od bijele kovine...ležaj mora bit mekši od osovine...prilagodili bi se lako osovini i ako nije idealna...i bili bi vječni...
kad bi bia siguran da je osovina tvrda, a može se lako ispitat...bilo bi idealnije napravit ležajeve od fosforne bronce...to bi bilo neuništivo...
u oba slučaja su samopodmazivi...staviš jednom i nema smrti...
al opet...čemu se zajebavat kad je sve to tako jednostavno i jeftino :dontknow:
vanjossi:
sutra cu ja probat staviti ležaj cist da vidim jel moze gore ili ne, slikat cu sve
igor.sb:
--- Citat: gun_rider - 17 Veljača, 2011, 01:13:39 ---po pravilu MORA imat jer su klizne stijenke u tom slučaju osovina/nosač...par valjčića nosi to čitavo opterećenje, da ne ulazim puno u filozofiju...nije isto stavia ti 100 kila na 1cm2 površine i na 1m2 površine...ako me kužiš...
tu se stavljaju klizni ležajevi upravo zbog opterećenja a ne valjni...zato bi bilo idealno napravit piksne od bijele kovine...ležaj mora bit mekši od osovine...prilagodili bi se lako osovini i ako nije idealna...i bili bi vječni...
kad bi bia siguran da je osovina tvrda, a može se lako ispitat...bilo bi idealnije napravit ležajeve od fosforne bronce...to bi bilo neuništivo...
u oba slučaja su samopodmazivi...staviš jednom i nema smrti...
al opet...čemu se zajebavat kad je sve to tako jednostavno i jeftino :dontknow:
--- Kraj citata ---
zbunio si me sad
vxr ima isto iglicaste samo zatvorene, klizni su oni kao u ''listicima'' kao na radilici kod 4t?
http://www.sr180.de/index.php?page=Thread&threadID=378
ovaki su isti kao i na vxru, iglicasti zatvoreni iz vana ofkors
?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju