ovo je bas super vidim da dosta kuzite ove kitove i auspuhe a da mi neko keze razliku Izmedju sledeceih auspuha
Polini Superace protiv Polini For race
Yasuni R protiv Yasuni C16
znaci razlika u snazi u postotcima ( %) dobro znam da na razlicitim kitovima daju razlicitu snagu al recimo na istom kitu dobro c16 ce unistiti taj kit al koliko je jaci od R
meni je bitna dugotrajnost i donekle potrosnja tako da mi kit izdrzi nekih 10000 - 15000 kilometara bez mjenjanja klipa zaribavanja itd.
a imam kolegu koji eksperimentise sa tim skuterima
pravi komediju montira na Yamahu DUE+ ljubicasti sa ZX nece da ide nikako kaze zasto eh za sve on dobije djelove iz njemacke i ne zna za sto ide sta
a na pezo spf2 50ccm namontirao je NITRO i de da to proba a mrak je noc oko 9 sati i isao je jedno 40-50kmh i aktivirao to kad je to puklo i sjevnulo ko grom tako da je karburator sa usisnom gumom zavrsio u jarku pored ceste a filter zraka u drugom klip i ovo ostalo je ostalo citavo i vise nije probavao NOS a komsije su mislile da je bombu neko bacio
hhheehhe
Ovako, poredat cu spuhove po okretajima od "najslabijeg" prema "najjacem". Razlike su (recimo, odprilike) 500tinjak okretaja (vrijedi za Piaggio/Minarelli)
Yasuni R (base i slabi midrace)
Polini Forrace (slabi midrace - Polini Corsa)
Nardo/Shot (due+)
C16 (pravi midrace, kitevi "jaci" od due+)
S tim da bi izmedju Narda i C16 se moglo ugurati jos neki spuh jer C16 treba bitno vise okretaja
E sad, brojke nisu jedino sto se gleda. Yasuni spuhovi imaju sirok powerband (podrucje rada gdje daju dosta snage) pa je tako Yasuni r moguce vozit i na serijali, C16 i na kitevima kao due+).
Svi spuhovi koji su bitno "visi" po okretajima od ovih navedenih traze vrlo precizno stelanje jer im treba tocno pogodit okretaje