Tehnički kutak > Tuning skutera

yasuni c20

<< < (10/15) > >>

Crazy Kuree:
E to i mene zanima moguće da se radi o greški neznam kako mjeri koso sat kakav koristi mario vs aerox. a ti grafovi koliko znam prijenosa nema, mjeri se direkt s radilice

animatrix:
snaga motora je jedna, nemoze biti drugacije ako ima prijenos ili nema. samo imas vece gubitke snage na kraju. ja vise vjerujem grafu nego obrtaljci na skuteru, ako vam satovi na talijanima lazu po 20kmh, zasto nebi i obrtaljke?

mmario73:
@crazy ja ne štelujem motore po grafikonima, samo sam ih postovao, to je Scooter Attack izmerio...

ono što sam napisao za C16 i C20 su moja lična iskustva, najveću krajnju sam postigao na tim obrtajima, naravno da to u mnogome zavisi od ugla izduvnog kanala, kao i od odnosa prelivnih prema izduvnom, pa tu može biti odstupanja... možda C16 na DUE+ radi baš tako kako si ti rekao... to niko nije osporio, ja moj C16 vozim sa Hebo MR cilindrom koji je naturpijan 125/184 i nema snage preko 11000...

a za C20 mogu da kažem da sam ga probao i na 12500 i na 13000 i na 13500 okretaja i najjači je na obrtajima koji su memorisali najvišu krajnju brzinu... Konkretno na 13500 je išao 92Kmh.. dakle C20 u mojim situacijama je najbolji od 10000 do 12000.. obrtaji su mereni na impulsima CDI prema bobini...

Crazy Kuree:
u tome i je stvar, vjerujem da ovi 13000 na aerox satu možda i jest 10000.. dali si slučajno imao taj setup na matrixu sa seriskim satom?

igor.sb:

--- Citat: Crazy Kuree - 05 Listopad, 2010, 02:14:35 ---u tome i je stvar, vjerujem da ovi 13000 na aerox satu možda i jest 10000.. dali si slučajno imao taj setup na matrixu sa seriskim satom?

--- Kraj citata ---

onda ispada, da se serijsla vrti 6, neki base 8 max, s nardom do 9, mid race 10 itd

po tome moj sr ak se vrti 4t ok max maxova, ja zadovoljan :) s obzirom na krajnju brzinu

opet se pozivam na alfu, ako kom vjerujm to je on :)

--- Citat: ---Moja obrtaljka je (usporedjujuci sa digitalnom Stage6 koju sam stavio za probu) do nekih 10.000 tocna ili unutar 50 okretaja tolerancije. Na 11300 (dok je nardo bio gore) su stvarni okretaji bili 10900, dakle, nakon 10.000 okr pocinje laganje obrtaljke i to za 400 okretaja kad pokazuje 11300.
--- Kraj citata ---

tak da roxova obrtaljka sigurno ne laze za 3000 :)

vec smijesno postaje

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju