Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Skuter 50ccm sa jacom masinom  (Posjeta: 10303 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline malaguti

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Skuter 50ccm sa jacom masinom
« : 19 Rujan, 2010, 15:35:55 »
Evo ovako zanima me dal je moguce i kako napravit atest i normalno registrirati skuter od 50ccm sa jacom masinom?

« Zadnja izmjena: 19 Rujan, 2010, 15:43:35 malaguti »

Offline MaXoVaC

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Banjaluka!
  • Moj Skuter: sprint max
Odg: Skuter 50ccm sa jacom masinom
« Odgovori #1 : 19 Rujan, 2010, 15:49:38 »
Evo ovako zanima me dal je moguce i kako napravit atest i normalno registrirati skuter od 50ccm sa jacom masinom?

u Bosni jeste....sad u RH neznam...

Offline malaguti

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 19 Rujan, 2010, 15:54:41 »
po ovom nije problem

CENTAR ZA VOZILA HRVATSKE
INSTITUT ZA VOZILA
Sisačka 39c
10410 Velika Gorica
tel: +385 (0) 1 6379 200, 207
fax: +385 (0) 1 6379 233
Velika Gorica
Što je potrebno od dokumentacije za ATEST naknadno ugrađenog motora drugačijih karakteristika?

- prometna dozvola i knjižica vozila vozila u koje je ugrađen motor drugih karakteristika,
 - kupoprodajni ugovor ovjeren kod javnog bilježnika za motor ukoliko je motor kupljen od fizičke osobe,
 - - preslika knjižice vozila iz kojeg je naknadno ugađeni motor izvađen - samo uz kupoprodajni ugovor
 - komercijalni račun firme u RH ukoliko je motor kupljen od pravne osobe - preslika nije potrebna jer firma odgovara za porijeklo motora,
 - komercijalni račun ili kupoprodajni ugovor ovjeren od strane notara-javnog bilježnika ako je motor kupljen van granica RH, carinska deklaracija
 - - uvoz je moguć uz predoćenje vlasništva vozila (knjižica vozila i/ili prometna dozvola)
 - cca 1000 kn

Offline salej600

• forumski skuteraš
  • Moj Skuter: runner
« Odgovori #3 : 19 Rujan, 2010, 15:57:03 »
Sve je moguće, ali neisplativo.
Ja sam to isto išao pitati u stanicu za tehnički pregled. Rekli su mi da moram imati sve račune od tuning dijelova. Za svaki dio papir za atest i račun od ovlaštenog servisa koji je to sve ugradio. Pošto sam išao u Osijek, moram to sve tamo donijeti (papirologiju), podnijeti zahtjev i kada dođe iz Zg ovlašteni stručnjak koji će to sve pregledati i isprobati na skuteru, dali to sve zadovoljava, možda dobijem atest i veliku tablicu. I onda nema frke za brzinu. Naravno dio troškova dolaska i pun pregled ja plaćam, pa ako valja to je to. Moš si mislit kako sam ohladio u trenu. Stavio sam blokadu i deri dalje ko i svi ostali.

Offline malaguti

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 19 Rujan, 2010, 16:05:47 »
kakve veze ima tuning sa ovim sta ja pitam,ti si vjerojatno htio nabrijanu 50icu registrirati na vecu tablicu,ja bi samo stavio jacu masinu,a imam sve papire od skutera 50ccm i od jaceg skutera,kao i sta treba po onom sta sam stavio u drugom postu

Offline salej600

• forumski skuteraš
« Odgovori #5 : 19 Rujan, 2010, 16:19:30 »

Koliko ja vidim i ti bi napravio atest. Ja sam ti napisao šta su meni rekli. Nije to isto kao ugradnja mašine u auto. Šta ima veze jel npr. 1100 ccm ili 1300 ccm. Onda treba ono iz drugog posta. Kod skutera  je problem što iz jedne kategorije ideš u veću (bržu) i zato ti treba atest: nosači motora. seleni, kočnice, ovjes. Sranje je što su skuteri limitirani brzinom tj. zakonom, a ti bi to sad prepravljao na veću kategoriju.

Offline malaguti

• forumski skuteraš
« Odgovori #6 : 19 Rujan, 2010, 16:24:02 »
po onom zakonu sta sam stavio u drugom postu to bi se i dalo napravit,stavit masinu 125ccm na skuter 50ccm,jer to je prelazak u drugu kategoriju a ne nabrijavanje 50 pa imat registrirat na 70ccm,jel ta kategorija postoji na skuterima :laughing9:
« Zadnja izmjena: 19 Rujan, 2010, 16:25:43 malaguti »

Offline salej600

• forumski skuteraš
« Odgovori #7 : 19 Rujan, 2010, 16:29:18 »
Ali po onom ne prelaziš u drugu kategoriju.
Ti sa male tablice trebaš na veliku, a to je taj usrani atest o kojem ti pričam
A to ti nije obuhvaćeno tim zakonom.
Dakle, nema veze jel skut tuniran ili stavljena jača mašina. Radi se o ograničenju brzine za skutere do 50 ccm zbog male tablice

Offline malaguti

• forumski skuteraš
« Odgovori #8 : 19 Rujan, 2010, 16:39:22 »
Ali po onom ne prelaziš u drugu kategoriju.
Ti sa male tablice trebaš na veliku, a to je taj usrani atest o kojem ti pričam
A to ti nije obuhvaćeno tim zakonom.
Dakle, nema veze jel skut tuniran ili stavljena jača mašina. Radi se o ograničenju brzine za skutere do 50 ccm zbog male tablice

kako ne prelazim u jacu kategoriji? sa 50ccm na 125ccm

po ovom nije problem

CENTAR ZA VOZILA HRVATSKE
INSTITUT ZA VOZILA
Sisačka 39c
10410 Velika Gorica
tel: +385 (0) 1 6379 200, 207
fax: +385 (0) 1 6379 233
Velika Gorica
Što je potrebno od dokumentacije za ATEST naknadno ugrađenog motora drugačijih karakteristika?

- prometna dozvola i knjižica vozila vozila u koje je ugrađen motor drugih karakteristika,
 - kupoprodajni ugovor ovjeren kod javnog bilježnika za motor ukoliko je motor kupljen od fizičke osobe,
 - - preslika knjižice vozila iz kojeg je naknadno ugađeni motor izvađen - samo uz kupoprodajni ugovor
 - komercijalni račun firme u RH ukoliko je motor kupljen od pravne osobe - preslika nije potrebna jer firma odgovara za porijeklo motora,
 - komercijalni račun ili kupoprodajni ugovor ovjeren od strane notara-javnog bilježnika ako je motor kupljen van granica RH, carinska deklaracija
 - - uvoz je moguć uz predoćenje vlasništva vozila (knjižica vozila i/ili prometna dozvola)
 - cca 1000 kn
po ovom to nije problem jer ja imam prometnu dozvolu i knjizicu od skutera 125ccm i ista tako imam sve od skutera 50ccm...

Offline salej600

• forumski skuteraš
« Odgovori #9 : 19 Rujan, 2010, 16:49:55 »
ČOVJEČE TO SE NE ODNOSI NA SKUTERE.

Offline malaguti

• forumski skuteraš
« Odgovori #10 : 19 Rujan, 2010, 16:55:01 »
nemoj pisati sa velikim slovima i gdje pise da se ne odnosi na skutere? to je copy/paste sa jednog foruma jer je decko isao pitati za skuter!!!
« Zadnja izmjena: 19 Rujan, 2010, 17:01:13 malaguti »

Offline karlo.sb

• Tržnica : (+5)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: sr150
« Odgovori #11 : 19 Rujan, 2010, 17:09:41 »
da se ne svađate i prepirete tu po forumu odi i pitaj i sve ce ti biti jasno

mislim da se cak i pisalo tu po forumu, ako ti skuter ide preko 50km/h mozes traziti prebacivanje na vecu tablicu i bok

e sad kako to ide sa atestom to ne znam i dal oni uopce moraju znati da li je stavljana druga masina ili ne, ni to ne znam, al sam cak negdje i procitao kako je lik osao na regu i automatski ga prebacili na vecu tablicu bez neke prevelike procedure, atest ovo ono posto je prelazio 50km/h, da li je to istina ili ne , ne znam  :toothy12:

zato odi i pitaj i sve ce ti biti jasno

Offline malaguti

• forumski skuteraš
« Odgovori #12 : 19 Rujan, 2010, 17:14:10 »
znam da je najbolje otic pitati,tako cu i napravit ali pitao sam ovdje jer mozda je netko vec pitao pa zna,tako da vidim dal je moguce i dal je velik trosak :icon_thumright:

znam da se recimo moze dobit atest za supermoto za utrke da se registrira,samo treba sve napravit da zadovolji atest,atest tj prekgled isto kosta 1000kn,a da bi ga dobio moras imati sve kao i cestovni motor,znaci svjetla,zmigavce,retrovizore,nisac tablice i sve ostalo
« Zadnja izmjena: 19 Rujan, 2010, 17:16:15 malaguti »

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #13 : 19 Rujan, 2010, 17:28:42 »
bilo je pokušaja da se npr 50'tka prebaci na 180cc u papirima, radilo se o nekoj cifri od 200ak € ali se odustalo,ti nemoj ić pitati tetu na šalteru nego zovi hrvatski autoklub ili centar za vozila hrvatske ili odi kod tehničara na tehnički pregled pitati.

Najbolje bi bilo kad bi ti atestirao svoj serijski cilindar na 50 ili 51cc i dobio veliku tablicu pa dalje onda možeš sam mjenjat mašine,najlakše bi bilo npr kad bi od servisa dobio da skuter ima povećanu kubikažu i prelazi 50 kubika i da su kočnice pojačane i te sve gluposti i onda na osnovu toga da tražiš atest
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline malaguti

• forumski skuteraš
« Odgovori #14 : 19 Rujan, 2010, 17:58:40 »
bilo je pokušaja da se npr 50'tka prebaci na 180cc u papirima, radilo se o nekoj cifri od 200ak € ali se odustalo,ti nemoj ić pitati tetu na šalteru nego zovi hrvatski autoklub ili centar za vozila hrvatske ili odi kod tehničara na tehnički pregled pitati.

Najbolje bi bilo kad bi ti atestirao svoj serijski cilindar na 50 ili 51cc i dobio veliku tablicu pa dalje onda možeš sam mjenjat mašine,najlakše bi bilo npr kad bi od servisa dobio da skuter ima povećanu kubikažu i prelazi 50 kubika i da su kočnice pojačane i te sve gluposti i onda na osnovu toga da tražiš atest
tu dolazimo do jos jednog problema  :laughing9: ja bi presao iz 2t u 4t,da se radi o obe 2t masine onda mi nebi bio vazan taj atest,vozio bi na 50ccm tablici,ali kad je 4t onda je to problematicno :laughing9:

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline malaguti

• forumski skuteraš
« Odgovori #16 : 19 Rujan, 2010, 18:53:21 »
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,26208.msg396703/topicseen.html#msg396703
hmmmm ovo malo djeluje prejednostavno :icon_scratch: ali ako je tako onda odem na tehnicki,neka stave skuter na kotace i da mi daju veliku tablicu i druge papire,hvala igoricu,pusa

Offline shegy

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: PŽ-ZG-KA
  • Moj Skuter: aprilia sr ditek, jogurt, cr250
« Odgovori #17 : 20 Rujan, 2010, 13:42:56 »
2t > 4t se isto lako rjesi
to je u nekom slucaju kao sa autima benzin > dizel... isto moras imati ili papire od auta sa kojeg je skinuta masina ili racun od ovlastene mehanicarske radnje (obicna registrirana radionica) da su oni prodali masinu sa svog lagera i ugradili

e sad ovako.. odi u neku firmu koja se bavi servisom,prodajom,šrotom itd za motore...
i tamo dogovori da ti izdaju racun da su ti prodali i ovlasteno ugradili masinu na tvoj skuter.. i s tim odes u stanicu za tehnicki pregled vozila i predas sve to. i kazes da zelis preci na veliku tablicu..
taj racun u nekoj firmi bi te kostao nesto (ovisi o covjeku) ako nekog poznas jos bolje
a atest oko 800 do 1200 kn + knjizice + tablica + tehnicki itd... nakarika se
ako hoces mogu ti saznat koliko je tocno atest za ovakvu stvar?

(ili , kupis nekog razbijenog kineza 125 kubika ili samo ramu sa papirima i predas tu knjizicu vozila kao da je s tog skutera skinuta masina) ovo je samo moja pretpostavka da bi mozda moglo proč + račun od neke firme da je ugradila tu mašinu!
KAD SI GLADAN, NISI SVOJ

Offline malaguti

• forumski skuteraš
« Odgovori #18 : 20 Rujan, 2010, 19:47:00 »
ne trebam ja nikakve racune servisera o kupljenoj masinu ili papire od nekakvih rama,ja imam skuter sa 125ccm sa masinom naravno i svim papirima a isto tako imam skuter 50ccm sa svime...

a atest je za sve isti sto se tice finamcija i iznosi 1200kn :icon_thumright:

Offline Aleksandar

• maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: C650 Sport, T-Max560
« Odgovori #19 : 22 Travanj, 2017, 18:20:37 »
Imam pitanje za ovu temu pa iako je dignuta iz naftalina da ne otvaram novu temu  :happy8:

Posto dolazi ljeto a ja zadnjih 9 god sam bio van HR, razmisljam o kupnji 50 ccm skutera sa vx/vxr masinom dok sam u HR, moze i vx, lako se pretvori u vxr, ali opcenito 125/200/250 leader/quasar masinom, za bolju polovicu koja ima A kategoriju i oko 4 god iskustva s motorom 600 ccm, ali radi nekih drugih stvari je zasad 50 ccm u papirima limit. Zato me zanima, dali se u meduvremenu zakon za motoriste poostrio/postrozio? Dal i dalje prolaze stvari koje su prolazile od 2009 god ?

Runner koji sam nasao ima kvalitetno ugradenu vx masinu + jace kocnice naprijed, izuzev toga sve je sto slicnije 50 ccm. Kako HR policajci u kontrolama kuze dal je 50 il 200 ccm? Dali vozi tko tako i ako da jel ima problema u kontrolama?Tj konkretno me zanima kolike opcenito policija kuzi dal je 50 ili vise ako je sve drugo propisno i pristojan  ;D  Najradije bi kak velim kupio 200 ccm ali zasad mora bit 50 ccm rega, naravno ako su sanse 110% da cu odma bit uhvacen iako je motor regan morat cu razmislit o 50 ccm pa turpija  :icon_biggrin:
« Zadnja izmjena: 22 Travanj, 2017, 18:29:20 Aleksandar »