Općenito > Propisi
Skuter 50ccm sa jacom masinom
salej600:
--- Citat: malaguti - 19 Rujan, 2010, 15:35:55 ---Evo ovako zanima me dal je moguce i kako napravit atest i normalno registrirati skuter od 50ccm sa jacom masinom?
--- Kraj citata ---
Koliko ja vidim i ti bi napravio atest. Ja sam ti napisao šta su meni rekli. Nije to isto kao ugradnja mašine u auto. Šta ima veze jel npr. 1100 ccm ili 1300 ccm. Onda treba ono iz drugog posta. Kod skutera je problem što iz jedne kategorije ideš u veću (bržu) i zato ti treba atest: nosači motora. seleni, kočnice, ovjes. Sranje je što su skuteri limitirani brzinom tj. zakonom, a ti bi to sad prepravljao na veću kategoriju.
malaguti:
po onom zakonu sta sam stavio u drugom postu to bi se i dalo napravit,stavit masinu 125ccm na skuter 50ccm,jer to je prelazak u drugu kategoriju a ne nabrijavanje 50 pa imat registrirat na 70ccm,jel ta kategorija postoji na skuterima :laughing9:
salej600:
Ali po onom ne prelaziš u drugu kategoriju.
Ti sa male tablice trebaš na veliku, a to je taj usrani atest o kojem ti pričam
A to ti nije obuhvaćeno tim zakonom.
Dakle, nema veze jel skut tuniran ili stavljena jača mašina. Radi se o ograničenju brzine za skutere do 50 ccm zbog male tablice
malaguti:
--- Citat: salej600 - 19 Rujan, 2010, 16:29:18 ---Ali po onom ne prelaziš u drugu kategoriju.
Ti sa male tablice trebaš na veliku, a to je taj usrani atest o kojem ti pričam
A to ti nije obuhvaćeno tim zakonom.
Dakle, nema veze jel skut tuniran ili stavljena jača mašina. Radi se o ograničenju brzine za skutere do 50 ccm zbog male tablice
--- Kraj citata ---
kako ne prelazim u jacu kategoriji? sa 50ccm na 125ccm
--- Citat: malaguti - 19 Rujan, 2010, 15:54:41 ---po ovom nije problem
CENTAR ZA VOZILA HRVATSKE
INSTITUT ZA VOZILA
Sisačka 39c
10410 Velika Gorica
tel: +385 (0) 1 6379 200, 207
fax: +385 (0) 1 6379 233
Velika Gorica
Što je potrebno od dokumentacije za ATEST naknadno ugrađenog motora drugačijih karakteristika?
- prometna dozvola i knjižica vozila vozila u koje je ugrađen motor drugih karakteristika,
- kupoprodajni ugovor ovjeren kod javnog bilježnika za motor ukoliko je motor kupljen od fizičke osobe,
- - preslika knjižice vozila iz kojeg je naknadno ugađeni motor izvađen - samo uz kupoprodajni ugovor
- komercijalni račun firme u RH ukoliko je motor kupljen od pravne osobe - preslika nije potrebna jer firma odgovara za porijeklo motora,
- komercijalni račun ili kupoprodajni ugovor ovjeren od strane notara-javnog bilježnika ako je motor kupljen van granica RH, carinska deklaracija
- - uvoz je moguć uz predoćenje vlasništva vozila (knjižica vozila i/ili prometna dozvola)
- cca 1000 kn
--- Kraj citata ---
po ovom to nije problem jer ja imam prometnu dozvolu i knjizicu od skutera 125ccm i ista tako imam sve od skutera 50ccm...
salej600:
ČOVJEČE TO SE NE ODNOSI NA SKUTERE.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju