Vidim da več dugo nije bila tema tuninga sp180 , a znam da se na tu temu puno njih voli raspisat...
Evo ovak: imam sp180 2002god.,napravljena velika generalka,sve je serijala jedino je gore - must have pm x-tech 59, sa motorom sam zadovoljan ali to nije to(Sad znam da če mnogi reč kaj če mi spuh bez usisa,karba,multivara,druge glave itd... - odgovor je taj da imam neke djelove doma ali ih neču stavljat dok sve djelove ne nabavim tj.naručim , a nisam mogao izdržat da ne stavim spuh)...
Kaj se tiče stylinga tu imam mnoge planove koje neču niti napisat to čete s vremenom saznat jer motor če se prek zime slagat za iduču sezonu...tak da ima vremena dosta...
U tuning odnosno povečanje snage motora namjeravam uložit od 1500e do 2000e ovisi kolko če biti potrebno, stim da računam da sam več potrošil 2500kn na spuh...
Bitnu ulogu u ovom tuningu če igrat vjek trajanja takvog motora , odnosno da mogu bez problema sa njim otič do mora i natrag i tak 5 puta u sezoni a da nemoram strahovat da če mi negdje stat...a onda se prek zime ako je potrebno napravi polu generalka....
Molio bih da komentirate što bi vi promjenili i zašto, te ako nešto nisam nabrojio a vi bi stavili rado tu napišite bio bih veoma zahvalan
:
1.Auspuh : Pm x- tech 59 (NJEGA NEBI MJENJAO ZNAČI TREBALI BI SE OSTALI DJELOVI UKLUPITI PO NJEMU) - 2500kn
2.Cilindar,blokovi : cilindar znači prerada usisa,kanala,poliranje, poliranje bloka ...itd (Kolko je to sve potrebno napravit kolko izvuč iz cilindra to bi se dogovorio s majstorom - mislim da ču taj posao prepustit j.u.r.c.i kolko znam da je on pravi majstor za to) - ???kn
3.Glava i poklopac glave : Pm glava i pm poklopac glave(Također nebih mjenjao zato što je več doma) - 1950kn
4.Fergazer : Mikuni Tm 28 (mislim da če odluka past na tu frgu ali bih molio druge da me savjetuju možda o drugim frgazerima , možda keihin 28, must have 28...) ,Usput kakav je fergazer mikni tmx 27???
5.Usis : stage6 - 420kn ili polini big valve (odnosno može i M-racing - koja je razlika između ta dva) - 1400kn ; ako bi se uzeo big valve onda se mora širiti i usis na bloku , pretpostavljam???kakva je razlika ta dva između običnog stage 6 usisa???dali je isplativa i razlika u cjeni od cca 1000kn???
6.Prirubnica : metalna pod 45 - 400kn
7.Filter zraka : gljiva stage 6 double layer ili malossi e46 (također preporuke koja je bolja itd) - cca 250kn
8.Radilica : Pm sada dali uzimat 55mm ili stock od pm??? razlika je u cjeni mala...Znam da sa 55mm ima veči radijus klipnjača, odnosno da izvlači više iz cilindar,odnosno da traži veču obradu cilindar i kubikažu...!!???!! cca 2500kn
9.Variomat : multivar (več je doma, ali ako je polini bolji ili neki drugi moguča zamjena) - 1000kn
10.Kuplung : malossi delta - 950kn (prepostavljam da fly neče biti dobar za ovaj tuning)možda malossi torq napravit???
11.Zvono : Pm zvono (Također nebih mjenjao jer je doma) - 500kn
12.Prijenos : primar i sekundar neznam dali treba mjenjat, mislim da je to ovisno o tome što želim veće ubrzanje ili krajnju tu me vi savjetujte), malossi sekundar je 600kn - što bih njime dobio itd...
13.Struja: dali je potrebno kupiti malossi cdi???- šta bih njime opče postigao???
14.Vodena pumpa: dali bi bilo must have el. vodena pumpa ili je sasvim uredu stock???
14.Nitro : netreba mi
Otprilike kak sam računo okvirno cjene po ovome ispada cca 13000kn bez ruku dotičnog majstora za preradu cilindar i blokova...
Kolko bi sa tim setupom :
1. trajala mašina,
2. kolku bih max.brzinu magao izvuč,
3. te kolko bi otprilike mogao izvuč ubrzanje od 0-100km/h
Ukratko
---mislim da je to to , ako sam nešto zabravil nadovežite se,
Ljepo bih zamolio bez glupih komentara, unaprjed hvala Ako sam pogriješio uvezi nekih pretpostavka ispravite me...