@kamba, mmario slaze ovakve kineze koji na 80 realne izvlace 10000rpm sa serijskim prijenosom, moj je zbog podloske puno kraci i od starta prevrtava tak da je moguce... mada je nebitno, moram sloziti dobar prijenos, ili nemam start ni medjuubrzanja ili nemam krajnju...
@wonderkid, sto se tice planova, imam svakakvih planova ali novaca nikako, tako da samo sitnice radim...
ovih dana cu bojati one srebrne trokutaste plastike koje stoje ispod sica, ici ce u crnu sa lakom. neki malo kontrast tu da napravim jer mi siva/srebrna nikako ne stoje na skuteru.
undertail nikako da napravim jer nakon svakog pranja moram cekat da se skuter osusi jer dobije vode po kablovima.
sutra cu skinuti prigusivac od tt-a pa ga ispolirati purolom da se cakli, trenutno je neka kao maglica preko sjaja...
cilj za sada mi je srediti prijenos jer ovaj serijski je sramota, termogrupa je za sada dovoljna, sa dobrim prijenosom bih imao puno bolje rezultate..
kontam rijesiti kakav piaggio variomat serijski, vidit s tokarom ako treba sta pripasati, mislim da bi se dalo rijesiti. polutke bi bilo lijepo nabaviti tgb,morini ili pia 134mm pa brusiti blok.. kvacilo izgleda da mi odlazi, pa bi i to trebalo mijenjati. unutra je 105mm ko zna koliko staro..
krajnji cilj mi je konverzija na LC, neki base kit, serijski karb, eventualno zamjeniti lezajeve i odraditi blokove i kanale da pasu 100%..
nesto sa strane, frend sastavlja CNC masinu pa ako uspije, planiram napraviti yasuni r od nule. veliki prigusivac da bude sto tisi, performanse sto blize originalu itd...
ima planova al se nema para. to je problem... al opet performanse mi nisu toliko zanimljive koliko je uzitak radit nesto oko skutera, zato cu kemijati s prijenosom i auspuhom, a ako uspije, slag na kraju ce biti bolje performanse