Evo i moje lune, mislim da zasluzuje imat svoju temu. Kupljena u 9.mj 2008-e sa 1280km na satu, stara 3mj bila. s vremenom mijenjao neke sitnice, zezao se itak... pouzdan skuter, imao sam nekih problema, al sve je rijeseno za sicu. trenutno ima 14300+ na satu i ide ko zmaj. a sad slike
ljetos mi je u osijeku pokisla, bilo nevrijeme, kablovi se natopili vodom i ja nesretnik isao do trgovine, izgorili namotaji i cdi, pa sam uzeo odmah i sredit malo motor. novi namotaji su zakrenuti za 3° unaprijed, ispod termogrupe sam stavio dihtung debljine 1mm, glavu sam strugao sa smirgl papirom da joj spustim squish, mjereno 4.2cc stane u glavu, squish je kojih 1.5mm, kompresija racunata je skoro 11:1 iako je meni to malo sumnjivo, al ajd. airbox je busen i dizna je 78 u karbu, jos treba lagano nastimati da bude idealna smjesa, ali ne osjetim nikakvo stucanje prilikom odvrtanja gasa. sto se tice prijenosa, remen je serijski sa preko 7000km na ledjima, rastegao se, suzio se, taman je! kvacilo me je mucilo otkako imam skuter, nabavio sam neke zelene federe, platio jos nekom liku za ugradnju, a ispostavilo se da su federi meksi od serijskih, start mi je bio nikakav. na to sam pizdio, sve dok nisam nabavio od frenda kvacilo 105mm sa minarellija. stavio ja to, ima bolji start, al nije to to, kontam sta cu, padne mi napamet, sto nebih stavio serijske federe sa luninog kvacila! voila! skuter krece sa preko 5000 po sluhu, start odlican. ugradio zuti centralni feder koji je nesto tvrdji valjd od serijskog, ironija je sto sa 3.3gr rolicama motoru fali kakvih 1000rpm da vuce kako treba. rjesenje bi mi bilo ili naci rolice tipa 2.75gr ili staviti crveni centralni, al to bih se napatio dok bih ugradio... trenutno mijesam voznju na 3 serijske rolice kad se zazelim ubrzanja, i 3.3gr svih 6... nekidan sam od kolege wonderkida kupio yamahin cdi, nakon pola ljeta voznje sa blokiranim cdi-jem, bio bi red vozit se ko covjek. mogu vam reci da su zice na skuteru najmanji problem, i sto se tice izmjenjivosti nekih dijelova sa mina na china, nema nikakvih problema
u planu je voznja za sada. nekidan sam dobio ponudu za neki lc kit, pa razmisljam, mozda uzeti pa preko zime kemijati. nije mi toliko do snage i svega koliko do sarafanja. na zimu bih trebao rastaviti citav motor, imam osjecaj da lezaji odlaze, a bojim se i za radilicu. sve rastavit, promjeniti potroseno, oturpijati i ispolirati cijeli bottom end motora, itak...
jos neke...