Bok ljudi,...
Radi se o sljedećem,...
Kupio sam novu mašinu za svoj Derbi GP1 Race,...
Znaći mašina serijala 50ccm karb 17" itd,... mašina je bezprjekorna,... sve komplet novo sve se sjaji 100% nije prošla ni 100 km,...
Na mašini sam dobio i paljenje sa magnetom,....
Stavio sam ju na skuter,... nalio antifriz, novo ulje u getribu,... skinuo serijski prjenos,... stavio Mallosi multi,kvačilo, valjčiće,....
Paljenje koje sam dobio na njoj spojio sam sa štekerom ,... znaći na instalaciju sve paše 100%
Za prvo paljenje nalio sam s špricom malo goriva u cilindar,... stavio svjećicu,... okreno kljuć,... i nakon verglanja par sek,....
mašina je upalila,... bez problema,.... ostavio sam ga da radi ,... tu i tamo malo gasa dao,... Zatim sam se odmaknuo,...
i skut je nakon 2 min se sam ugasio,.......
Nakon toga,... ne mogu više nikak da ga upalim,......
?
Probao sam baš sve,..... primjetio sam na Paljenju sto sam dobio na mašini tj. na magnetu oznaka 12 05 a na mom starom paljenju
koj je potpuno identićno stoji 09 05,... ( po mome to je mjesec i godina proizvodnje,...
Zar ne??? ili grješim,...)
Onda sam skinuo paljenje sto sam dobio uz nju i stavio svoje,.... i na to neće nikako da upali,.... probao staviti gorivo u cilindar,....
neće,.... vergla ko lud,... pa nakon min,... pukne iz auspuha plamen,.....
Svjećica ima iskru,.... Uzeo sam svjećicu stavio u čašu s malo benzina..... i kad zaverglam,.... baca iskru ali neće da upali / zapali
gorivo,..... kad izvadim svječicu iz goriva ,... onako malo mokra od goriva,.... zaverglam i onda se gorivo zapali,....,...
znaći sa uronjenom svjećicom u gorivu neće.-------?
Čak sam onda skidao cilindar dolje,... gledao karike da nije možda kompresija,... ali cilindar je nov,... karike super,.....
Skinuo sam karb,... skinuo auspuh,... verglao tako stavio ruke na usis od karba i auspuha,... i toćno se osjeti vakum što radi klip,...
znaći i to je ok,....
Sumljam da mi je možda paljenje riknulo Bubina pa baca slabu iskru,.... Možda je to paljenje sta sam dobio uz masinu sjebalo moje?
Ali stvarno mi nije jasno,... jer iste su god paljenja,.... Jedina razlika je na magnetu ,.. sto na mom magnetu su tri okrugla utora sa strane
a na ovom paljenu 2 okrugla utora,....
Probao sam čak i karb zamjeniti,.... stavio sam delorto 19 gore,... jer sam mislio da nije usis možda,....
ali kad verglam samo iz auspuha zapuca jednom i to je to??? skinem svjećicu i iz cilindra se malo zapusi,.. ali samo malo,...
znaći da je smjesa gorila,.....
Pa da nije možda gorivo,... koje stoji 2 mjeseca u kanisteru hermetićki zatvoreno,... što ne mogu da vjerujem,.....
LJUDI POMOĆ,.... oćajan sam,.... ne znam sto više,..... lud sam,.... probao sam skoro sve,... naznam kak dalje,....
HVALA VAM UNAPRIJED,.......