Luna ima jos par restrikcija, povrat plinova s spuha na airbox dokazano nista neznaci imala ga ili nemala, pa ga je najbolje dignuti da se nemislimo i zacepit rupu na grani auspuha i airboxu...
Auspuh je jedna boca s katalizatorom i pregradama udaljenim predaleko od cil tako da osim u zvuku nije velika razlika u preformansama vozit bez boce ili s njom, super bi bilo pomaknuti pregrade na pol auspuha, izvaditi vunu, katalizator i tuljak iz prvog djela, u drugoj polovici spuha napraviti prigusivac i to bi bilo ok...
Vision 2 ima drugciji spuh, dovoljno je izbacit pregrade i katalizatoro te u kombinaciji s 4,2g rolicama radi solidno...
Ima jos jedna stvar koja koci lunu, dihtung izmedju cil i bloka koji zatvara polovinu od jednog kanala cilindra, kad se zamjeni tankim slojom diht mase, s 4,8g rolicama luna ide ubrjeg bolje od vecine ac skutera...
Sad, nakon odblokiranog cdi-ja i ovih izmjena luna s serijskim remenom i rolicama navuce cca 80 po satu, da nebi bili u zabludi pa mislili runner serijski ide 75gps moj luna brza, evo usoredbe luninog dasha naspram prave brzine:
Plava kazaljka oznacava max speed moje lune s malcice turpijanim sportom, sp6, drugim variomatom, produzenim prjenosom, remenom... no varenim spuhom s flandjom od serijale i 12mm dell karbom a iznosi 85,7km/h u normalom polozaju s vjetrom u ledja nakon sugrno 2min full gasa (ima jos prjenosa imam tri bolcne pa sam jednu skratio), serijala s odblokiranim cdi-om ide po satu 70 km/h sto je tocno 63,3km/h a s base spuhom, bez ijedne blokade, drugim remenom i ustelana navuce max 80 po satu ili 73,4 km/h prave...
Iz ovoga zakljucivamo da tek sa spuhom, multivarom i full ustelanom masinom luna moze zaobic talijana lc
Dakle ako mislite sredjivat china blokove, moj savjet vam je da radije popijete tih 500-600e ili kupite drugi skuter s minarelli lc masinom, pase na saraf, s malo jacim spuhom ide kao turpijana full base luna i manje trosi, a to ce biti i moja invensticija do sljedece sezone, ovaj blok s svim osim spuha ide kolegi
Jedino sto je dobro u ovom mom setupu jest sto trosi 3,5l a do 70-80 ubrzaje bolje i od nekih 100ccm motora, ako mislite da bi bolje isla s normalnim spuhom i vecim karbom, ok je ali ipak s istim shranjima minarelli bio ac ili lc ide cca 95 po gps-u pa se vi mislite...