prvo i drugo paljenje je ovde
datum video snimka 04.06.2010.
datum video snimka 09.06.2010.
tu smo kod prvih vožnji, znajući da je cilindar prešao nekih 50km , odlučio sam da ga odvozam lagano još oko 100-120km, posle čega je usledilo prvo štelovanje... već u tim prvim turama se osetilo da remen ne stoji kako valja...
u svim probama najviše što sam mogao da spustim u variomatu je sa 2,1mm zbirom podloški.. tada remen izlazi ovako, nisam siguran da je motor išao na punom gasu i prenosu, pa naknadno testiranje još sledi....
datumi slika 13.06.2010.
a u zadnjim remenicama stoji ovako, nekih 1-1,5mm izlazi van polutki...
probao sam i sa 2,2mm-2,3mm podloškama i remen već klizi dakle vantivar ga ne priteže dovoljno...., vidimo da se malo i potpisuje po dnu, onu plastiku sa donje strane bloka za ventilaciju sam morao skinuti jer je višlja za oko 2-3mm od samog bloka....
usledila je izrada jedinstvene podloške debljine 2,1mm, prepravka je usledila od minareli tipa, rupa otvora se morala obrusiti sa 13mm na 16mm, mali biax i živce na ler....
usledio je problem prilikom zatvaranja dekle, ovaj Matrix nema zaptivač dekle, neko ga je pogubio pre mene, pa sam morao da doteram krunicu na ventivaru i krunicu zupčanik kurble za oko 0,5mm na oba dela...brusni kamen je odradio posao...
usledilo je i prvo setovanje TM24 karburatora, sa kojim sam imao žestoke gimnastike, vratiću se na njega kasnije, mrak mi na oči pada od same pomisli.... evo prve odgovarajuće boje svećice, sa ovim drag filterom se najbolje pokaza dizna 122... sreća pa sam imao A set dizni za mikuni TM-e 100-122... evo slike svećice, radimo sa B9HVX ako se ne varam NGK sa platina rodium elektrodom...
snimak prve vožnje je ovde, rolnice još nisu strogo pogođene, gas tek povremeno puštam do kraja, vidi se da je preoštar tek posle 10k ima smisla očekivati snagu...
ovde su još neke slike motora posle te prve faze
i još jedna kontrola variomata i naleganja remena
tačno se vidi da je izlaznost 4mm od vrha variomata, ovde je već bilo i punog gasa, to je to ovaj remen više ne izlazi, ako ga napred pobijem sa tanjim šajbicama, startu je zbogom laku noć potpisano, pogotovu što sam prenos produžio 32%, a mašina se odaziva tek na 10k obrtaja snagom....