...startam s svojim Kymco Agilityem 50 ( novi, 1035 km ) uz uzbrdicu 40 -50 metara, nagib 35 stupnjeva ( ja 93 kg ) i ako je hladan i ako se zagrije 3, 4, 5 minuta jedva izvuče ili nikako ne izvuče, pa se moram kao na romobilu odgurivat desnom nogom uz pun gas da nekako dođe do vrha.....
..kad se zagrije, tj kasnije uspije nekako izvuč..jedva uz pun gas...na skuteru su skinute 2 blokade...piksna, tj promijenjen tubus varomata, i stavljena veća dizna ( komplet dolazi s skuterom )...navodno još mogu rezat CDi ( samo okretaji, ne snaga?
?), a o auspuhu postoje oprečna mišljenja, neki kažu da Agility 2007 nema blokadu na auspuhu, a poštovani odin je jednom napisao da ima.....sad ide 50 - 55 po ravnom, na uzbrdici kad je zagrijan oko 30 max, duže uzbrdice jedva 20......
E, sad dolazi najinteresantnije, danas ujutro ja krenem bez zagrijavanja ( dok je skut bio u fazi automatskog čoka ) i iznese me na vrh uzbrdice hladan, brzo i močno...
Ponovo popodne opet, brzo kao zec, bez zagrijavanja...hop do gore...
Nikako mi nije jasno, ako ga zagrijavam, izduši na uzbrdici, bez obzira na zalet 2-3 metra i pun gas...hladan, pod fazom automatskog čoka ima snage.....u čemu je problem....
....kako dobiti snagu koju skut očito ima ,uvijek
??
Ja nešto mislim da je do loše naštimanog karburatora