Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: nove (vise) trosarine na benzin  (Posjeta: 5092 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: nove (vise) trosarine na benzin
« Odgovori #20 : 24 Kolovoz, 2010, 17:37:41 »
naspem na ini 30kn predjem 42km,isti iznos na omw i predjem oko 70km.. par puta vec probao i tu su negdje rezultati

66% vise?

Sorry, al ne vjerujem

To znaci da s autom predjes 400km sa INA bengom, a 664km sa OMW

EDIT:
Onda cu ja tocit na OMW-u pa mi auto nece trosit 8 litara nego 4,8  ;D
« Zadnja izmjena: 24 Kolovoz, 2010, 18:26:07 3alfa3 »

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #21 : 24 Kolovoz, 2010, 18:10:06 »
Ja sam na ini nasuo nekidan i vise nisam mogo ditecha upalit =/
da ne spominjem da mi je tih 30 kn benzina jebalo majku jer sam ga morao van izvlacit i cistit injektor i sve od ocigledne prljavstine i vode u benzinu

Btw redovno s omv naftom prijedem 20ak km vise nego s ininom

S druge strane Rijeka-Nuernberg odvozio sam s 75litara nafte s ine(ponio rezervu 15litara,dok sam sa njemackom naftom dobacio do rijeke sa 63litre

Ugasio mi se auto u dvoristu  :toothy12:

Na kamionu mi je 850l tank,usteda je ocigledna samo na 1 tanku
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline B.E.G.A

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Novska
« Odgovori #22 : 24 Kolovoz, 2010, 18:19:02 »
ahahahahha  :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12:

za 10 litara benge sam znao ditecha 2 tjedna vozit  :laughing6:

:angry7: :toothy3:

Offline Force92

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #23 : 24 Kolovoz, 2010, 18:21:20 »
Na OMW-u sam točio jednom i čini mi se da je kvaliteta naj od svih. Inače točim na Tifonu najviše i dosta me dura, Petrol nešto mrvicu manje ali isto zadovoljavajuće. Dok na INI više ne točim uopće. Sad pred mjesec dana natočio sam 10 litara benzina i auto je trokirao kao blesav.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #24 : 24 Kolovoz, 2010, 18:24:54 »
Ja sam na ini nasuo nekidan i vise nisam mogo ditecha upalit

A ja vozim auto koji ima Euro normu V i nikad takvih problema. Ni sa Zecom isto.

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #25 : 24 Kolovoz, 2010, 18:25:55 »
a ditech..

Offline KEEWAY

• Tržnica : (+2)
  • forumski biciklist
  • Mjesto: Žakanje
  • Moj Skuter: Gilera Runner
  • Moja Kaciga: kineska
  • MojSetup: polini 70ccm
  • MojSpuh: Yasuni
« Odgovori #26 : 24 Kolovoz, 2010, 18:44:59 »
pušači i pušačice,jeste culi da ce i cigarete poskupit??  :angry9:

Offline ..::IVKULJA::..

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • zdravka
  • Mjesto: žu-os
  • Moj Skuter: fixer
  • Moja Kaciga: morski pas
« Odgovori #27 : 24 Kolovoz, 2010, 20:37:52 »
66% vise?

Sorry, al ne vjerujem

To znaci da s autom predjes 400km sa INA bengom, a 664km sa OMW

EDIT:
Onda cu ja tocit na OMW-u pa mi auto nece trosit 8 litara nego 4,8  ;D

imam nekoliko svjedoka! znaci ovak je bilo,natocio sam 30 kn na osijek petrolu(isti vrag ko INA) ponistio kilometrazu te nakon 42km zasvjetlila rezerva,presao sam na rezervi jos nekih 10ak km.. zatim sam natocio 30kn na OMWu,opet ponistio km,na 60km se upalila rezerva,pridodas jos onih 10ak km sto sam jos vozio na rezervi to je 70km.. tocim stalno na OPu jer mi je usput i nevjerujem bas da je slucajnost kad je gorivo oko 8.50kn po litri da uvjek predjem vise kilometara,a cim pojeftini malo to linearno se smanjuje broj prijedjenih kilometara. opet kazem od 10 od 10 puta slucajnost hmmm
jel mogu s tom iskaznicom u grad da fatam žene i to, ulazim u poznate klubove i ponosno pijuckam kolu dok vani stoji bt49qt9

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #28 : 24 Kolovoz, 2010, 20:49:21 »
i koliko bude BMB 95 BS? 10 kn/l?

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #29 : 24 Kolovoz, 2010, 20:55:08 »
imam nekoliko svjedoka! znaci ovak je bilo,natocio sam 30 kn na osijek petrolu(isti vrag ko INA) ponistio kilometrazu te nakon 42km zasvjetlila rezerva,presao sam na rezervi jos nekih 10ak km.. zatim sam natocio 30kn na OMWu,opet ponistio km,na 60km se upalila rezerva,pridodas jos onih 10ak km sto sam jos vozio na rezervi to je 70km.. tocim stalno na OPu jer mi je usput i nevjerujem bas da je slucajnost kad je gorivo oko 8.50kn po litri da uvjek predjem vise kilometara,a cim pojeftini malo to linearno se smanjuje broj prijedjenih kilometara. opet kazem od 10 od 10 puta slucajnost hmmm

Dobro.
Ako mi auto trosi na INI 8 litara po gradu, znaci li to da ce trositi ispod 5 na OMW-u? Po tvom racunu je to tako.

Ili...

Ako mi motor trosi 6 litara, da li ce potrosnja pasti na 3,6 litre?

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #30 : 24 Kolovoz, 2010, 20:57:54 »
po ovoj računici - da... samo još treba provjeriti u praksi...
tu bi vrijedila neka oklada... ja sam spreman puno uložiti na sigurno... jocker pitaj publiku.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #31 : 24 Kolovoz, 2010, 21:15:15 »
Ajd zamisli o broju usisa smjese ovisno o broju okretaja. I da dajes 66% manje goriva? Mislim da bi se osjetilo to osiromasenje smjese  ;D

Kuzim da gorivo moze imati vecu energetsku vrijednost, ali sve razlike u potrosnji vece od 5% su bajke. Uostalom, ni mjerna metoda nije precizna. REcimo, treba natocit 5 litara iz kanistera u potpuno prazan rezervoar i vozit dok se ne ugasi. I onda to ponovit ODMAH sa drugim gorivom na istoj dionici i istim tempom. Onda mozemo pricati o nekoj razlici, ali kad je u pitanju benzin, razlike ce biti unutar statisticke pogreske

Ili jednostavnije - natoci pola litre i ostavi skut u leru da potrosi pa to ponovi i stopaj vrijeme. Zbog cega bi trebala biti razlika kad karb mixa smjesu ovisno o broju okretaja?

Kod dizela su razlike moguce (ali ispod 10% u najboljem slucaju) jer se tu jako mulja sa gorivom, ali kod benge - nema sanse
« Zadnja izmjena: 24 Kolovoz, 2010, 21:20:02 3alfa3 »

Offline pajo

• ilegalac team
  • moderator
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #32 : 24 Kolovoz, 2010, 21:22:37 »
neznam jeste gledali bilo je davno na TV
uglavnom točim gorivo na OMW za auto i skuter i nikad za sad problema.da ima kod nas tifon sigurno bi točio tamo :icon_thumright:

lovac u mutnom team

Offline Akafadam

• Tržnica : (+4)
  • forumski biciklist
  • n0 more alarms :)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Jetforce Compressor & Speedfight II
  • Moja Kaciga: Premier; AGV...
  • MojSetup: ;)
« Odgovori #33 : 24 Kolovoz, 2010, 23:09:08 »
INA je bas prejebeno smece,nikad vise taj drek ne tankam.Jetforce se poceo gusit i na svakom semaforu se ugasio.Serviser mi je rekao da ubacim onu tablitu-aditiv koja poboljsava izgaranje taloga,nakon tablete tocim samo OMW i nikad problema sa gusenjem skutera,toliko o INI.

Sad rokam samo stotku u skut,izgara neosjetljivo brze ali nikad necu vise imat problema...

Cuo sam pricu od buraza da je jedan momak natankao alfu (dizel) na INI i krenuo na put u Austriju.Naravno auto mu je stao i ustanovljeno je da je sa autom sve u odlicnom stanju a mehanicari su ga pitali zasto toci GORIVO NA ILEGALNOJ BENZINSKOJ PUMPI...Pa si misli  ::)
« Zadnja izmjena: 24 Kolovoz, 2010, 23:11:19 Akafadam »

Offline B.E.G.A

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Novska
« Odgovori #34 : 24 Kolovoz, 2010, 23:26:56 »
Na sta naviknes svog ljubimca to će i trošit ;)
« Zadnja izmjena: 24 Kolovoz, 2010, 23:48:56 B.E.G.A »

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #35 : 24 Kolovoz, 2010, 23:46:42 »
INA je bas prejebeno smece,nikad vise taj drek ne tankam.Jetforce se poceo gusit i na svakom semaforu se ugasio.Serviser mi je rekao da ubacim onu tablitu-aditiv koja poboljsava izgaranje taloga,nakon tablete tocim samo OMW i nikad problema sa gusenjem skutera,toliko o INI.

Sad rokam samo stotku u skut,izgara neosjetljivo brze ali nikad necu vise imat problema...

Mislis da je tvoj skuter  osjetljiviji od modernih autiju koji nemaju takvih problema?

Cuo sam pricu od buraza da je jedan momak natankao alfu (dizel) na INI i krenuo na put u Austriju.Naravno auto mu je stao i ustanovljeno je da je sa autom sve u odlicnom stanju a mehanicari su ga pitali zasto toci GORIVO NA ILEGALNOJ BENZINSKOJ PUMPI...Pa si misli  ::)

dizel je nesto drugo (tu trgovci mogu stavljat i jestivo ulje ako zele)

EDIT:

Nakon minimalno 30 tema u kojima se o kvaliteti benge raspravljalo, a gdje sam iznosio svoja iskustva (vozim 20 godina), sada svecano obecajem da vise necu nikad o tome pisati.

Nek svako toci tamo gdje mu odgovara - mislim da je to najpostenije  ;D
« Zadnja izmjena: 24 Kolovoz, 2010, 23:49:49 3alfa3 »

Offline veka84sb

• maxi forumaš
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #36 : 25 Kolovoz, 2010, 07:12:02 »
Tocim na INI tocio sam svugdje ...neke velike razlike nema... Na Ini sam 90% vremena jer mi usput ,jako puno ljudi tamo sipa (najvise) pa se i gorivo stalno jako brzo mjenja. Inace u skuter sam samo jednom tocio eurosuper  :icon_biggrin: da jos prave super 98 na njega bi tocio  :headbang:

Offline karambaVK

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Sve je za 5, samo je Renault 4
  • Mjesto: Vinkovci
  • Moj Skuter: ROCKY 150 2T
  • Moja Kaciga: IXS i jedna mal
  • MojSetup: je light
  • MojSpuh: BB serijski
« Odgovori #37 : 25 Kolovoz, 2010, 08:15:33 »
« Zadnja izmjena: 25 Kolovoz, 2010, 08:20:25 karambaVK »

Offline marko_AeRoX

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: M. Bistrica
  • Moj Skuter: Yamaha YBR 125
  • Moja Kaciga: Nolan N63
« Odgovori #38 : 25 Kolovoz, 2010, 08:24:45 »

sry, al petrol nije ni priblizno isto... tim vise kaj su oni slovenci i nemaju s inom i ininim gorivom apsolutno nista...
Opa, Marko više nije dijete, on je postao muškarac  :laughing9:

Offline animatrix

• maxi forumaš
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #39 : 25 Kolovoz, 2010, 08:57:22 »
moj skuter vozi na bilo koji benzin da sipas u njega, svejedno provozam se do omv-a i nasipam tamo cisto jer imam ciscu savjest.
zimus smo sipali u kanister 5L benge na ini, nakon pola sata na dnu je bilo nekog crnog taloga, jebes, ako imam vec izbor gdje cu sipati, sigurno vise necu na ini..

@3alfa3 moguce da na toj ini gdje ivkulja toci ima vode u benzinu, sto bi objasnjavalo vecu potrosnju..
« Zadnja izmjena: 25 Kolovoz, 2010, 08:59:38 animatrix »
Built Not Bought // Preradjujem cilindre