čuj... pri parama jesam al treba uredit čitav motor... motor je banana... ok... nešto srednje ajde... napišite nešt i otprilike cijene da vidim koliko bi me to stajalo..
evo ovako od oka
1. BASE- najlaslabiji i najtrajniji korak,moze trajati stvarno puno a performanse su dosta dobre...snaga takvog kita je 8-9hp...cijena takvog kita je od 900 do 1200kn,ovisno dal se radi o piaggio masini ili manarelli i ovisno o samom proizvodacu...kod nas je najpoznatiji top performance TROPHY ,malossi i polini SPORT...svi su iste snage....
base kit trophy ili sport(cilindar,klip,glava i karike) piaggio masine imaju karb 17.5 koji je sasvim dovoljan za ovaj kit,a minarelli ima krb 12 pa je preporucljivo staviti bar 17.5 ali i nemora se...
radilica se nemora mjenjat tj moze ostat serijska ako masina nema preko cca 10 000km,ali radi sigurnosti mjenja se i radilica i lezajevi,radilica od top performansa kosta oko 800kn i lezajevi 200-250...
poslje za jos poboljsanje performansi ide i variomat top performanse,polini ili malossi cca 500kn...
auspuh ginnelli reverse,leo vince zx ili rr......ja imam oba i prezadovoljan sam...
2.MIDRACE-e to vec dolazimo do ozbiljnijeg tunninga...cilindri imaju i giza i alu pa birajte...
kit-top performanse due+( giza) polini corsa(giza) malossi mhr replica(alu) snaga 12-14hp i cijena cca 200e...
sportska radilica obavezna,recimo malossi 150-200e....
variomat,kvacilo ovisno o proizvodacu...
auspuh,-top performanse nardo replica,polini cca 200e...
karb. je dovoljan delorto 19 oko 500kn
RACE-ali to nema smisla slagati osim za utrke,jer tko se odluci za to mora biti spreman za opaku cifru....
termo grupa - 2490 kn
auspuh - 2700 kn
radilica - 2490 kn
ležaji radilice - 360 kn
struja komplet racing - 2450 kn
prirubnica - 490 kn
karburator - 840 kn
usis - 460 kn
filter zraka - 270 kn
variomat - 1200 kn
pogonski remen - 340 kn
speed drive - 2200 kn