Općenito > Maxiskuteri

Hyosung MS3 250

<< < (7/10) > >>

stalker:
Mom Hyosungu će za koji dan biti tri godine i oko 28000 km na brojčaniku. Toiko sam na njemu radio ovih godina da poznajem svaki vijak. Kad ide onda je to čisti orgazam ali kad stane onda  je neopisiv očaj :ludlud:

stalker:
Nakon bezbrižnog ljeta skuter je stao. Ovog puta je skorto banalan kvar ali skup  :hmh: Puknuo pogonski remen na 31590 km.
Do sada nije mijenjan, smo kontroliran jer u servisnim uputama ne stoji da se preventivno mijenja na određenoj kilometraži nego ima doni limit širine remena od 22,5 mm. Na zadnjem mjerenju je bio još  uvijek bliži širini novog nego donjem limitu ali očito je pređena kilometraža i vrijeme učinilo svoje.
Držim to svojom greškom jer sam već trebao imati novog u rezervi a ovako treba čekati dok dođe novi iz Koreje.
Novi je nekih 100-tinjak dolara a na žalost ne mogu nigdje naći odgovarajući od drugog proizvođača. Originalni je japanskog proizvođača remenja Mitsuboshi http://www.mitsuboshi.co.jp/english/ i koliko sam do sada istraživao ni jedan drugi proizvođač ne radi takav remen. Na žalost  u ovom trenu ne mogu pronaći točne dimenzije remena jer sam zaboravio gdje sam taj podatak zabilježio.   :icon_scratch:

stalker:
Da malo nadopunim kronologiju dobrih i loših stvari na Hyosung skuteru.
Uglavnom skuter još vozi i s trenutnim gorivom u tanku bi trebao zaokružiti 40 000 km. U međuvremenu sam još jednom mijenjao kvačilo anlasera jer mu je to očigledno bolna točka. Ovog puta nisam kupio novo nego sam reparirao ono prvo koje sam skinuo. Mislim da sam pronašao u čemu je kod njega greška te sam neke dijelove mehanički doradio  kako bi barem malo produljio radni vijek.
Još uvijek imam povremenih problema sa mušičavom elektronikom i signalizacijom grešaka posebno kad motor radi na leru. Najčešće se pokazuje greška C27 - idle speed solenoid. taj motorić ler gasa sam kupio na e-bayu i zamjenio ali se nakon nekog vremena greška ponovno ponavlja.  Na žalost nigdje ne mogu nabaviti inteface za kompjutesku dijagnostiku kako bih ga spojio na komp i napravio kompletnu dijagnostiku i podešenje nekih parametara.
Imao sam i kvar reglera te sam umjesto originalnog kupio nešto iz domaće proizvodnje http://www.regler.sper.hr/ koji za sada radi korektno.

JogFromYamaha:
moguce je da ti je prenapeta sajla gasa pa ti pri pustanju gasa tps registrira da drzis malo gas i onda zna bacat greske
odnosno desava se dok je granicno naspanata sajla da dok je hladno sajla se skupi i naspana tps i daje tih pola mm gasa koji on registrira ko gresku
trebao bi imati na leru oko 2-3mm lufta u sajli onda se to nece dogadat a i reducisras sansu prenapete sajle pa da ti dodaje gas dok skreces

stalker:
Baš kad pomislim konačno sam riješio probleme, pojavi se novi.  :angry9:
Najprije se počelo događali otežano verglanje anlasera da bi na kraju nešo potpuno blokiralo okretanje do te mjere da potpuno sruši napon kad stisnem dugme start.
Problem nije u akumulatoru je rse isto događa i kada ga spojim kabelima na akumulator od automobila.
Očigledno da u prijenosu s anlasera do radilice postoji neki problem do kojeg ću doći tek kad ponovno otvorim deklo motora. Tu su zupčanici koji prenose okretaje elektropokretača do kvačila koje sam nedavno mijenjao. Uopće nemam predodžbu što bi tu moglo stvarati problem ali očigledno se tu povremeno stvara toliko veliki otpor okretanju koji onda rezultira padom napona u cijelom strujnom krugu skutera. Kada napon padne ispod neke razine više motor ne može upaliti jer to zablokira elektroniku ubrizgavanja goriva i paljenja.
Čeka me još jedan pokušaj konačnog rješavanja ali bez obzira na rezultat sve su prigode da će Hyosunga uskoro zamjeniti neki ozbiljniji "bicikl"

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju