I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !! Pogledaj više tu : UPUTE
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
jest taako je ...zuti su tvrdji malkoc od seriskih ...a crni meksi
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...
@roda ako je u pitanju neki spuh ovo ono stavi bijele
Citat: igor.sb - 20 Rujan, 2007, 22:31:52@roda ako je u pitanju neki spuh ovo ono stavi bijele Samo kaj on ima Minarelli, a ne Piaggio pa je pitanje kak bu to radilo.
sad bi ti ja rekao na koliko mi i hvataju, al kad nemam obrtaljku
Citat: igor.sb - 20 Rujan, 2007, 23:06:52sad bi ti ja rekao na koliko mi i hvataju, al kad nemam obrtaljku A i da imas obrtaljku, ne znaci da bi na tim okretajima hvatali i da je drugacije postelan variomat, da je remen drugi, centralni feder drugi, tezina kuplunga...
gdje bi mogao procitati malo o tome kako radi taj kuplung, pokusav si to vizualizirat ali ne kuzim. Skuzio sam foru sa variomatom i kontra federom (centralni) ali mi kuplung i zvono nikak nisu jasni
Citat: Cruiser - 20 Rujan, 2007, 23:46:13gdje bi mogao procitati malo o tome kako radi taj kuplung, pokusav si to vizualizirat ali ne kuzim. Skuzio sam foru sa variomatom i kontra federom (centralni) ali mi kuplung i zvono nikak nisu jasniMotor radi, dajes gas, variomat na radilici se sve brze vrti, a snjim i zadnje polutke jer ih remen pokrece, a na kojima je kuplung koji na sebi ima federe i koji zbog te rotacije pocinju popustati, tj. rastezati se i kuplung se pocinje siriti te u odredjenom trenutku je toliko sirok da sa svoje 3 pakne pocne strugati po zvonu koje do sada miruje jer je zapravo preko getribe spojeno samo na zadnji kotac. Kako je struganje jako, dolazi do okretanja zvona koje pocinje okretati getribu i skuter krece. U trenu kad kuplung prestane proklizavati u zvonu jer je sila kojim djeluje na zvono tolika da se sa zvonom spoji (a i rotacija zvona postane identicna kao i kuplunga) kuplug je gotov sa svojim poslom i daljnje ubrzanje i performanse ovise iskljucivo o sirenju variomata.
Hvala dečki, al sad su mi stvari još manje jasne... Naime kupio sam kutijicu malossi u kojoj su tri seta federa. Crni, zuti i bijeli. Sad imam serijske i kuplung mi hvata na jako niskim okretajima, treba motoru 3-4 sekunde da pojuri iz sporog starta... OSIM kad je hladan hladan.... Pa sam mislio probat stavit tvrdje federe al neznam koji su tvrdji.. A neda mi se tri put sarafit da isprobavam.....