Simptomi su sljedeći: na uzbrdici sa max gasom se odjednom počeo gušiti, gubiti snagu, promijenio se zvuk iz auspuha i na kraju je stao nakon 100njak metara. Normalno pali i na starter i na kurblu, ler je malo nemiran ali u principu ok, međutim kod dodavanja gasa ponavlja se ovo prije opisano, ide max 10-20kmh uz random usporavanje/ubrzavanje.
Skuter je serijala, ima malo manje od 17 000km. Na 11 000 je promijenjena svjećica, remen, filter zraka i rolice a na 13 000 km je skuter bio na jednom manjem servisu (svježe kočione obloge, ulje za kočnice, opet opran filter za zrak) na kojem nije ništa primjećeno (ako su uopće na servisu pogledali ispod dekla
).
U trenutku kvara imao sam pun spremnik benzina (znači nije da je povukao smeće sa dna ili sl), ulje uvijek koristim polusintetiku Selenia (Linx). Nažalost, preko vikenda nisam imao vremena da išta pogledam niti imam alat i iskustvo da gledam ispod dekla.
Inače, Jurca mi je tu susjed ali čovjek se ne javlja na mob/sms a i vidim da ga nema par dana na forumu pa je očito zauzet. Inače bi njemu platio za pomoć, ovako izgleda da ću morati sam nešto pokušati. Osobno, sumnjam na svjećicu. Jel mi dovoljna gedora za promjenu? Treba li se stegnuti nekom određenom silom (nemam moment ključ...
) ili je dovoljno onako, odoka
Imate li neki drugi prijedlog šta je uzrok?