Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: problem sa Speedfight-om, trokiranje  (Posjeta: 2607 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SlayForMoney

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: zagreb
  • Moj Skuter: SpeedFight2
  • Moja Kaciga: Caberg V2R
  • MojSetup: n/a
  • MojSpuh: hrđav
problem sa Speedfight-om, trokiranje
« : 12 Srpanj, 2010, 09:54:49 »
Simptomi su sljedeći: na uzbrdici sa max gasom se odjednom počeo gušiti, gubiti snagu, promijenio se zvuk iz auspuha i na kraju je stao nakon 100njak metara. Normalno pali i na starter i na kurblu, ler je malo nemiran ali u principu ok, međutim kod dodavanja gasa ponavlja se ovo prije opisano, ide max 10-20kmh uz random usporavanje/ubrzavanje.

Skuter je serijala, ima malo manje od 17 000km. Na 11 000 je promijenjena svjećica, remen, filter zraka i rolice a na 13 000 km je skuter bio na jednom manjem servisu (svježe kočione obloge, ulje za kočnice, opet opran filter za zrak) na kojem nije ništa primjećeno (ako su uopće na servisu pogledali ispod dekla  ::) ).

U trenutku kvara imao sam pun spremnik benzina (znači nije da je povukao smeće sa dna ili sl), ulje uvijek koristim polusintetiku Selenia (Linx). Nažalost, preko vikenda nisam imao vremena da išta pogledam niti imam alat i iskustvo da gledam ispod dekla.

Inače, Jurca mi je tu susjed ali čovjek se ne javlja na mob/sms a i vidim da ga nema par dana na forumu pa je očito zauzet. Inače bi njemu platio za pomoć, ovako izgleda da ću morati sam nešto pokušati. Osobno, sumnjam na svjećicu.  Jel mi dovoljna gedora za promjenu? Treba li se stegnuti nekom određenom silom (nemam moment ključ...  :dontknow: ) ili je dovoljno onako, odoka  :icon_biggrin:

Imate li neki drugi prijedlog šta je uzrok?  :help:
Drive it like you stole it

Offline n0n4m3

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • 097 733 2211
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Sp180 , Ice180
Odg: problem sa Speedfight-om, trokiranje
« Odgovori #1 : 12 Srpanj, 2010, 14:30:52 »
meni je isto jedanput gubio snagu .. nekad oce nekad nece .. promijenio sve od prijenosa .. svicicu bobinu .. prstenove .. na kraju ustanovio da mi se auspuh zacepio .. skinia auspuh i nesto šuška u njemu .. promijenio spuh i sve dobro ..

Offline sqt_driver

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
« Odgovori #2 : 12 Srpanj, 2010, 15:51:17 »
provjeri kao prvo filter zraka, otvori ga i pogledaj kako izgleda, ako ti skut sad ima 17000, onda filter nije opran 4000km ako sam dobro skuzio. meni se to jednom dogodilo i skuzio sam da mi je filter zraka bio toliko prljav i u njemu se nakupilo dosta benzina pa je krenuo pa stao, krenuo pa stao itd. to je bilo kad sam tek kupio skut pa valjda filter nije dugo bio opran.

drugo pogledaj da li ti negdje usis vuce zrak sa strane/nesto ima lufta. ako je serijala, moguce da je onaj zadnji nastavaka ispid sica olabavljen pa sa strane vuce jos zraka.

ja mislim da je prvo...

sto se tice skidanja svjecice, to ne mozes obicnom gedorom, postoji gedora koja je bas za svjecice, ja imam dvije takve ali ni jedna ne ide gore bez skidanja one zadnje plastike. najbolje ti je uzet francuski kljuc, namjestit ga na svjecicu pazljivo da ju ne slomis, stegnut kljuc i odvidat (malo udari po kljucu jer je malo mjesta). svjecicu mozes stegnut na ruku dovoljno, bez moment kljuca, ne previse, onako malo jace bez pretjerivanja...
« Zadnja izmjena: 12 Srpanj, 2010, 16:16:44 sqt_driver »

Offline SlayForMoney

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Mjesto: zagreb
  • Moj Skuter: SpeedFight2
  • Moja Kaciga: Caberg V2R
  • MojSetup: n/a
  • MojSpuh: hrđav
« Odgovori #3 : 12 Srpanj, 2010, 17:58:06 »
meni je isto jedanput gubio snagu .. nekad oce nekad nece .. promijenio sve od prijenosa .. svicicu bobinu .. prstenove .. na kraju ustanovio da mi se auspuh zacepio .. skinia auspuh i nesto šuška u njemu .. promijenio spuh i sve dobro ..

nije auspuh sigurno, meni nije polako gubio snagu tokom vremena nego je samo odjednom zatrokirao i od tada je tako, skuter je nemoguće normalno voziti

provjeri kao prvo filter zraka, otvori ga i pogledaj kako izgleda, ako ti skut sad ima 17000, onda filter nije opran 4000km ako sam dobro skuzio. meni se to jednom dogodilo i skuzio sam da mi je filter zraka bio toliko prljav i u njemu se nakupilo dosta benzina pa je krenuo pa stao, krenuo pa stao itd. to je bilo kad sam tek kupio skut pa valjda filter nije dugo bio opran.

prvo što sam pogledao, filter je u dobrom stanju jer sam ga oprao sada nakon zime jer sam usput prao i filter na auto.

drugo pogledaj da li ti negdje usis vuce zrak sa strane/nesto ima lufta. ako je serijala, moguce da je onaj zadnji nastavaka ispid sica olabavljen pa sa strane vuce jos zraka.

gledao sam sve cjevčice i nisam uspio ništa skužiti da negdje vuče falš zrak  :dontknow: imaš sliku ovoga o čemu govoriš ispod sica, ne znam na što misliš?

sto se tice skidanja svjecice, to ne mozes obicnom gedorom, postoji gedora koja je bas za svjecice, ja imam dvije takve ali ni jedna ne ide gore bez skidanja one zadnje plastike. najbolje ti je uzet francuski kljuc, namjestit ga na svjecicu pazljivo da ju ne slomis, stegnut kljuc i odvidat (malo udari po kljucu jer je malo mjesta). svjecicu mozes stegnut na ruku dovoljno, bez moment kljuca, ne previse, onako malo jace bez pretjerivanja...

je li moguće da se odlomio dio svjećice ili nešto slično? ili onda skuter ne bi htio uopće upaliti? a kabel do svjećice?
Drive it like you stole it

Offline cameosb

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-5)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #4 : 12 Srpanj, 2010, 18:33:51 »
snimi video i okači

Offline Matej28

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Moj Skuter: VX 250
  • MojSetup: ZARIBAN
  • MojSpuh: Serijalović
« Odgovori #5 : 12 Srpanj, 2010, 18:55:17 »
skini svjecicu..ako je uredu svjecica a i dalje imas trokiranje onda je ocito u pitanju gorivo...kod trokiranja imas previse goriva a ne zraka..pogledaj filter zraka ili ga mozda cak promjeni iznutra.Ocisti karburator! jer mozda ti cak i cok radi cijelo vrijeme jer je mozda zapeo od taloga.Treba pogledat lamelice. to ti se nalazi ispod prirubnice zraka. al nemoj ti to skidat nego nek ti skine netko ko je to prije skidao...ako i onda trokira pogledaj bobinu, namotaje, lulicu...neznam..stavi video da vidimo kakvo ti je to trokiranje... :glasses9:

Offline sqt_driver

• forumski biciklist
« Odgovori #6 : 12 Srpanj, 2010, 19:55:27 »
skini svjecicu..ako je uredu svjecica a i dalje imas trokiranje onda je ocito u pitanju gorivo...kod trokiranja imas previse goriva a ne zraka..pogledaj filter zraka ili ga mozda cak promjeni iznutra.Ocisti karburator! jer mozda ti cak i cok radi cijelo vrijeme jer je mozda zapeo od taloga.Treba pogledat lamelice. to ti se nalazi ispod prirubnice zraka. al nemoj ti to skidat nego nek ti skine netko ko je to prije skidao...ako i onda trokira pogledaj bobinu, namotaje, lulicu...neznam..stavi video da vidimo kakvo ti je to trokiranje... :glasses9:

sad kad ovo citam i to je sve moguce, najbolje da stavis video. pitanje je je li tebi on poceo trokirat odjednom ili postupno

jer nemoguce valjda da se karb zaprljao odjednom. meni to sve lici na blokiran protok zraka pa ga sad trpa benzinom.

stavi video pa ce se i eksperti s foruma ukljucit.

Offline Matej28

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #7 : 12 Srpanj, 2010, 20:18:36 »
sad kad ovo citam i to je sve moguce, najbolje da stavis video. pitanje je je li tebi on poceo trokirat odjednom ili postupno

jer nemoguce valjda da se karb zaprljao odjednom. meni to sve lici na blokiran protok zraka pa ga sad trpa benzinom.

stavi video pa ce se i eksperti s foruma ukljucit.
pa naravno da je sve moguce...a i karb se moze zaprljat odjednom...ako nesto pusti filter goriva odma uđe u neki kanalic u karbu..tako da...
al nek prvo pogleda gorivo...al ja sad kontam mozda mu je korozirao kontakt na bobini...pa nema dovoda struje i  :notworthy:  :icon_thumright: :punicemi: :punicemi: trokira..al opet to se nije moglo dogodit odjedamput...neznam.  :icon_scratch:..pogledaj sve...odvezi ga majstoru... :punicemi:

Offline cameosb

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-5)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
« Odgovori #8 : 12 Srpanj, 2010, 20:30:00 »
ma samo video, ovako do sutra mozemo

Offline Matej28

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #9 : 12 Srpanj, 2010, 21:15:32 »
u jbt tri puta mi izbaCio punice mi...xD.... :spamspamspam:

Offline sqt_driver

• forumski biciklist
« Odgovori #10 : 12 Srpanj, 2010, 21:20:41 »
u jbt tri puta mi izbaCio punice mi...xD.... :spamspamspam:

:laughing11: :laughing11: :laughing11:

na forumu sam jako kratko, al ekipa je legendarna...

sori na offtopicu.

Offline Ivan_drifter

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • nevozi brze nego tvoj anđeo čuvar može da leti
  • Mjesto: sesvete
  • Moj Skuter: pežola sf2
  • Moja Kaciga: takachi
  • MojSetup: tajne malih majstora
  • MojSpuh: leo zx, polini for race2
« Odgovori #11 : 12 Srpanj, 2010, 21:51:38 »
frga il kompresiha malo slaba makar frga prije znaci skini karb i pocisti ga ili pogledaj eto probaj za prvu ruku skini samo onaj saraf najdonji koji vidis na karbu i pocet ce curit gorivo 0.5 deci i kad iscuri probaj ga upalit normalno vrati taj sarafic...
i pogle svjecicu da nije keramika pukla il najbolje SNIMI VIDEO