Tehnički kutak > Tuning skutera

Standardni variomat vs Malossi Multivar

<< < (2/3) > >>

To3cutter:

--- Citat: Mr J - 13 Rujan, 2007, 21:27:23 ---drugacija je krivulja u kanalima rolica... znamo da su kanali napravljeni tako da imaju jednu krivulju po kojoj se rolice penju i onda tako guraju pomicnu polutku variomata ka nepomicnoj (vanjskoj) i na taj nacin podizu remen koji se nalazi izmedju prethodno spomenutih polutki...

i kao sto su svi vec rekli malo je drugacije skosenje na pomicnoj polutci variomata... Vjerojatno je i nesto zanemarivo laksi, te je poklopac (kalota) takodjer drugacije geometrije...

--- Kraj citata ---

Gdje je onda nauka da se to tvornicki napravi? Ne kuzim. Ako se ispituju masine i prijenosi, zasto onda nije u tvornici napravljen optimalan variomat?

vasso123:
Zato jer je serijski variomat sasvim dovoljan za serijsku masinu...ali po meni je serijski variomat bolje kvalitete od multivara jer ima lijepe glatke kanale tako da mi se rolice gotovo i nisu trosile a sa multivarom se bogme trose jer ima hrapave kanale...

3alfa3:

--- Citat: vasso123 - 14 Rujan, 2007, 00:03:30 ---...sa multivarom se bogme trose jer ima hrapave kanale...

--- Kraj citata ---

Ispoliraj ih.
Makar, ne kuzim... Na mom multivaru su isto hrapavi kanali, nisam ih polirao, a rolice traju i traju i traju....

ivanm:
sve je to trgovina, kanali su grubi da bi ljudi kupovali rolice..
ja ih planiram ispolirat također..
i one vodilice kud se miču slideri također..
a i polirani kanali daju lakše gibanje rolica pa time i bolju funkcionalnost..
serijski variomat je napravljen da linearno radi do 50 km/h, dalje tvornici nije bitno..

Mr J:

--- Citat: To3cutter - 13 Rujan, 2007, 22:44:18 ---Gdje je onda nauka da se to tvornicki napravi? Ne kuzim. Ako se ispituju masine i prijenosi, zasto onda nije u tvornici napravljen optimalan variomat?

--- Kraj citata ---

Trgovina kolega... Ako je serijski sve super nitko nece kupovati tuning dijelove...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju