pricas gluposti...em je bio test koji dokazuje suprotno em ja na temelju osobnog iskustva mogu rec. Koji je tvoj argument?
Rijetko pricam gluposti, pogotovo u ovakvim situacijama gdje mogu pomoci covjeku iz prve ruke i da poslje ne zali sto je kupio.
Moj argument je taj da sam nabavio technigas next r za minarelli clanu dhorvat. Prvi dojam je bio neugodan i pomalo razocaravajuci, spuh je manji od ZX-a, nosaci su smjesno napravljeni, vidi i budala o cemu se radi, odmah smo znali da nema kruha od toga, odnosno nema snage na visim okretajima od ZX-a.
I ono NAJVAŽNIJE u cijeloj prici, ja sam dhorvatu rekao da NE KUPUJE taj auspuh jer sam znao sto ce se desiti, dakle ja sam svjesno govorio kupcu da NE KUPUJE robu od mene iako ja imam interesa od toga dhrovat je ipak uzeo taj spuh, jer je htio kromirani auspuh da se rijesi hrdje.... kada sam pitao kako se skuter ponasa, odgovor je bio poznat, auspuh je jednostavno slabiji od ZX-a, prije je isao u klasu serijskog spuha bez katalizatora kojeg je dhorvat imao.
Posto sam duze vremena na ovom forumu i ipak imam nekakvog iskustva oko skutera, imao sam prilike vidjeti postove nezadovoljnih i razocaranih kupce sa next r auspuhom koji nikako i nikako nisu mogli ustimati da skuter ide, pogotovo na Piaggio 50 agregatima gdje je skuter stalno imao rupu i slabije ubrzanje. Povratak na ZX je bio preporod.
A evo potvrde da govorim istinu:
mogu samo rec da je dhorvat isprobao next-r i da je za mrvu bolji od stage 2 spuha bez katalizatora
Da ne ispadne da previse kenjam po next r auspuhu, razlika ce se osjetiti ako imas auspuh sa katalizatorom, i izgleda da bolje radi na nekim drugim skuterima sto je i pravilo za skoro sve auspuhe. Dakle minarelli i piaggio vlasnici se nece pretjerano usreciti, s tim da minarelli ide sa tim auspuhom ali slabije od ZX-a.
Taj technigas next-r uopce NEMA niti jednog selena na nosacu auspuha, ZX ima jedan i sam nosac je kvalitetnije napravljen.
Postoje ostali proizvodi od Techingasa, kao sto je novi model RS2 spuha i TREK, koji su poboljsani i dijeluju mnogo bolje, a i u praksi je bolja situacija.
em ne hrđa em je bolji i jači. Zx je napravljen ko da je od špleha. A i ono hand made...da vidite kak se taj auspuh proizvodi nebi ga vise kupili, toliko o tome, a znam kak se proizvodi, bio sam tamo.
stage2 spuh je sam po sebi neki rezonantan, izvadi mu van sve sto ga gusi i cisto je lako moguce da se otvori on do te granice
kakvi su ovo argumenti? Markentinski?
Ne hrdja zbog toga jer je kromiran, ali postoji i ZX koji je kromiran i ne hrdja.
Bolji nije sigurno od ZX-a, prvi dojam, losiji nosac auspuha koji se montira samo na 1 tocku sa skuterom, bez selena, top na spoju sa auspuhom promjeni boju od topline, manji volumen auspuha.
Jači nije sigurno, dokazano kod nas u praksi vise puta.
Uvijek postoje iznimke i netko ce reci da je ovaj bolji/jaci, ali treba se i potruditi oko podesavanja prijenosa skutera u ovisnosti sa ostalim dijelovima da bi polucili konacne rezultate.
Iz stage2 auspuha se nista ne vadi
Hand made na ZX-u je ukras, a sto mi to znaci kada gotovo sve auspuhe radi stroj.
imaju masinu koja od sirovine napuhava to i samo radi sve...ljudi nista ne rade, sve je kompjuterizirano. U kontakt sa auspuhom dolaze prilikom pakiranja samog auspuha, vrše inspekciju i pakiraju sve djelove u kutiju.
Ovo djeluje kao da su proizvodi LeoVincea baloni na napuhavanje.