Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Sprint Sport 50cc Cudan zvuk motora  (Posjeta: 7707 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline s4m3m4n

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Sprint Sport 50cc
  • Moja Kaciga: Obicna
Sprint Sport 50cc Cudan zvuk motora
« : 19 Lipanj, 2010, 14:26:36 »

Imam motor vec 2,5 godine.Redovno sam ga terao na servis dok je bio u garanciji na 150 km,1000 km i sada na 4100 km gde je uradjen veliki servis...Redovno menjam ulje na svakih 800 km,ali me buni jedna stvrar,pa sam se zato obratio na ovom forumu.

Od skoro je poceo da mi se cuje cudan zvuk u motoru.Kao da se nesto olabavilo i cangrlja ili zvecka...Zvuk lici kao kada bi uzeli da zvecite sa 2 aluminiumska parceta jedan o drugi...Najvise se cuje kada vozim nekog na motoru i prolazim pored nekog zida ili zardinjera od cega se odbija zvuk i lepo se cuje...Znaci kada je opterecenje.Oterao sam ga na servis i dotegao mi je ventile,podmazao varijator i itd...Kada sam ga preuzeo sa servisa vise ne ne cuje kao tada,ali opet se ponekad cuju sumovi i to obicno kada naletim na neko izbocinu na putu da malo trucnem...Kaze mi serviser da je moguce da su rolnice istrosene i da one prave taj zvuk,a proverio je i kvacilo i radilicu...

Znaci zvuk se pre servisa cuo 35% kada vozim nekoga pod opterecenjem,a sada motor ima drugaciji zvuk zbog dotezanja ventila...Znaci sada se cuje mozda 10% kada vozim malo brze i naletim na neko ispupcenje na putu...Inace servisera poznajem i stvarno je korektan covek.Kaze da to nije nista strasno,ali sumlja da su rolnice istrosene i da se pojela plastika oko njih pa one umeju nekad da zvece u voznji...

Da li je neko imao taj problem i neka mi predlozi par saveta...Hvala!

Offline animatrix

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
Odg: Sprint Sport 50cc Cudan zvuk motora
« Odgovori #1 : 19 Lipanj, 2010, 16:36:59 »
sto nije provjerio rolice odmah? moguce da su potroseni klizaci u variomatu, dogadja se na baotianima... ulje mijenjas svakih 800km??? ulje bi trebalo trajati barem 3-4k km..
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline s4m3m4n

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #2 : 19 Lipanj, 2010, 16:46:47 »
Pa meni je 4T motor,pa mi motor za rad koristi bezolovni,a ulje koje menjam je za radilicu...Pa ga zato menjam na svakih 800 do 1000 km.Neki lik sa drugog foruma mi je rekao da je moguce da se slajderi cuju ili bendix?Jel slajderi mogu da se dotezu ili moraju da se kupuju novi?Jer bendix deo koji prebacuje sa nizeg u visi stepen i obrnuto,odnosi se na kais ili lanac?

Offline BilyPiton

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Banned!
    • Ubizec-Soft.com
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Tomos Atx e90
  • Moja Kaciga: uvjek na glavi!
  • MojSetup: Nema kite!
  • MojSpuh: MF3 Power
« Odgovori #3 : 19 Lipanj, 2010, 16:57:51 »
Pa meni je 4T motor,pa mi motor za rad koristi bezolovni,a ulje koje menjam je za radilicu...Pa ga zato menjam na svakih 800 do 1000 km.Neki lik sa drugog foruma mi je rekao da je moguce da se slajderi cuju ili bendix?Jel slajderi mogu da se dotezu ili moraju da se kupuju novi?Jer bendix deo koji prebacuje sa nizeg u visi stepen i obrnuto,odnosi se na kais ili lanac?

1.bendix ti ide na zupčanik variomata on ti zavrti  variomat pa radilicu i magnet da skuter zapali (električno paljenje preko alnasera)
2. klizači su ti na poklopcu za rolice oni ti se kupuju kostaju oko 20 kn
3.ulje na 4t masinama se ne mjenja svakih 800km to ti je oko 3-4 full tanka  i ti onda mjenajs ulje odma koje kosta oko 60 kn bezveze bacas novce, radilica se sa ljem bez problema moze podmazivat 4000-5000 km  cak moze i vise al onda je veći rizik da se uništi tak da ti je ulje  preporučljivo mijenjati svakih 4000km a ne  800km :nono:  ipak je to 4t motor koje neradi na mješavinu
Izrađujem WEB stranice! Zakup domena, hostinga... više info na pm!

Offline s4m3m4n

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #4 : 19 Lipanj, 2010, 17:44:15 »
Hvala na objasnjenju.Zvuk dolazi dole u prenosu,tako da moguce da su slijderi,rolnice ili bendix...Da ja ne diram nista ako mi ne skodi u voznji?

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #5 : 19 Lipanj, 2010, 19:08:37 »
da, jako moze skoditi jer istroseni utezi ili slajderi produciraju vibraciju sto ce ti unistiti semering, lezajeve i radilicu i nakraju ubit motor doslovno

Offline s4m3m4n

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #6 : 19 Lipanj, 2010, 20:03:10 »
Znaci ne gine mi da kupujem nove rolnice,slajdere i bendix?Moram da otvorim i vidim sta je,pa tek onda da narucim sta mi treba...mada nisu skupi delovi,sto je jako bitno s obzirom da je kinez :D

Zanima me sledeca stvar.Kada skinem poklopac sta je bitno da obratim paznju na bendix da li je uredu?Isto to mi objasni i za slajdere i rolnice?Mislim za rolnice verovatno je bitno da se nisu izlizale...
« Zadnja izmjena: 19 Lipanj, 2010, 20:22:34 s4m3m4n »

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #7 : 22 Lipanj, 2010, 19:26:53 »
gle pogle u kojem je stanju sve unutra
pogle si remen da vidis istrosenost ako je vec sirina ispod 15 onda mjenjaj
rolice variomata ako su nove nemaju zub a ako su potrosene imaju bacaj i kupi druge
ali kupi od topperformance utege jer ti kineski 60kn se potrose na 1500km
a slajdera jednostavno vidis kolko lufta ima tak da mjenjaj ako idis da ide nekak prelako van i sl.

Offline s4m3m4n

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #8 : 23 Lipanj, 2010, 13:01:03 »
Jutros sam skinuo kutiju od prenosa i proverio sve...Sve je u odlicnom stanju i na kraju kada sam krenuo da zatvorim kutiju,slucajno uzmem da gurnem neko crevo da moze kutija lepo da mi legne i kad za divno cudo cujem isti zvuk da cangrlja?Ja zavucem ruku iznad bloka motora i provalim da se slomio deo koji je drzao crevce...Uzmem upalim motor,stavim ga na isto mesto i cuje se isti zvuk.Znaci da covek ne poveruje kako moze sitnica da te iznenadi.Inace taj deo mi nije toliko bitan,jer kada sam kupio motor u njemu nisu bila stegnuta ni creva ni kablovi...Bas mi je bilo cudno sto mi se to cangrljanje culo bas odjednom u voznji,a ne postepeno kao kada se neki deo pohaba ili istrosi...Najgora stvar je u tome sto ni serviser nije primetio da se ovaj deo polomio i cangrljao na bloku motora,jer nije moga da spadne posto je bio zaglavljen izmedju creva i kablova.Sve u svemu evo slike da vidite sta i vas moze da snadje,pa ako cujete cangrljanje bacite pogled na ovaj deo :P