Imam motor vec 2,5 godine.Redovno sam ga terao na servis dok je bio u garanciji na 150 km,1000 km i sada na 4100 km gde je uradjen veliki servis...Redovno menjam ulje na svakih 800 km,ali me buni jedna stvrar,pa sam se zato obratio na ovom forumu.
Od skoro je poceo da mi se cuje cudan zvuk u motoru.Kao da se nesto olabavilo i cangrlja ili zvecka...Zvuk lici kao kada bi uzeli da zvecite sa 2 aluminiumska parceta jedan o drugi...Najvise se cuje kada vozim nekog na motoru i prolazim pored nekog zida ili zardinjera od cega se odbija zvuk i lepo se cuje...Znaci kada je opterecenje.Oterao sam ga na servis i dotegao mi je ventile,podmazao varijator i itd...Kada sam ga preuzeo sa servisa vise ne ne cuje kao tada,ali opet se ponekad cuju sumovi i to obicno kada naletim na neko izbocinu na putu da malo trucnem...Kaze mi serviser da je moguce da su rolnice istrosene i da one prave taj zvuk,a proverio je i kvacilo i radilicu...
Znaci zvuk se pre servisa cuo 35% kada vozim nekoga pod opterecenjem,a sada motor ima drugaciji zvuk zbog dotezanja ventila...Znaci sada se cuje mozda 10% kada vozim malo brze i naletim na neko ispupcenje na putu...Inace servisera poznajem i stvarno je korektan covek.Kaze da to nije nista strasno,ali sumlja da su rolnice istrosene i da se pojela plastika oko njih pa one umeju nekad da zvece u voznji...
Da li je neko imao taj problem i neka mi predlozi par saveta...Hvala!