Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Pitanje u vezi stunta(biciklim xD)  (Posjeta: 6687 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Faba

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Pitanje u vezi stunta(biciklim xD)
« : 06 Lipanj, 2010, 22:39:06 »
Ovo vrijedi i za skut stuntere;jel lakse stuntat sa diskom ili obicnim kocnicama na biciklu???sta je lakse dozirat??
Frend misli uzet beki bicikl samo za voznju na zadnjem pa mu je vazno da se kocnica da lako dozirat

Offline aprilia area 51

• Tržnica : (+15)
  • maxi forumaš
Odg: Pitanje u vezi stunta(biciklim xD)
« Odgovori #1 : 06 Lipanj, 2010, 22:44:33 »
ja sam svoj bic vozio non stop na zadnjem dok nisam uzeo motor....obicna kocnica je bolja po meni jer disk je prekrut ili je premalo ili previse zablokira a kocnica fino struze po felgi... :icon_thumright:

Offline pralas

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Osijek
« Odgovori #2 : 06 Lipanj, 2010, 22:46:53 »
ako ima one hidraulicne diskove,sto neki bajkovi imaju onda je definitivno bolje sa obicnim kocnicama :icon_thumright:

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 06 Lipanj, 2010, 22:52:52 »
znaci disk je jos sj**aniji??
retardirano mi je kad me na Haru(obicna kocnica) odma baci dolje ci ju taknem.valjda tak treba bit.cini mi se da onda nema te kocnice koja te moze vratit tocno na "vagu" kad si pred padom  :dontknow:

Offline aprilia area 51

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 06 Lipanj, 2010, 22:53:51 »
ima sam treba znat nastimat kocnicu da ti koci taman

Offline zL!Ko

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • volim ritam roka i turbofolka
  • Mjesto: Crikvenica
  • Moj Skuter: DT 125
  • Moja Kaciga: bez vizira
  • MojSetup: /
  • MojSpuh: ser.
« Odgovori #5 : 06 Lipanj, 2010, 22:55:58 »
kvalitetni hidraulicni diskovi su puno bolji za doziranje i za sve od v-brakea. Samo ne neki srot nego dobre kocnice.

Offline devil_ma-yela

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
« Odgovori #6 : 06 Lipanj, 2010, 23:06:56 »
kvalitetni hidraulicni diskovi su puno bolji za doziranje i za sve od v-brakea. Samo ne neki srot nego dobre kocnice.
:icon_thumright:
i mehaničke disk kočnice su ti bolje od v-brakea...

ne znam kak je lakše dozirat v-brake, jedino ako ih malo labavije namjestiš, tak kad stisneš da samo prisloni na felgu i struže, ali to nema smisla u kriznim situacijama jer se s takvim kočnicama ne možeš izvuć, a ako su onak "taman" onda previše zagrizu i naruše ravnotežu, dok se to s diskom da lakše napravit..

i sam se vozim na zadnjem sa v-brakeom pa ozbiljnije razmišljam da si nabavim disk. da se vozit i sa v-brakeom ali treba se naviknut, tako i prijelaskom na disk treba navike!
::..kada se pije, pijem! kada se jede, jedem! kada se radi, NE SMETAM!!..::

teško je bit budala, konkurencija je velika!
 Bjelovar Team forum: http://bjteam.s2.bizhat.com/index.php?sid=bc65d012d58480086a3a34ff09d6226f&mforum=bjteam

Offline aprilia area 51

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 06 Lipanj, 2010, 23:10:04 »
ma nek skine kocnice i deri bez...ja sam od svojih 5 cikiala koje sam dero na zadnjem sam na 2 imo kocnice...a ovo bez kocnice sam uhvatim ravnotezu i saltam brzine... :icon_thumright:

Offline te-te-ac

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • kad ku.rac u pi.čku uđe nastaje je.banje
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • http://www.youtube.com/user/renci31551
  • Mjesto: Belišće
  • Moj Skuter: skučo
« Odgovori #8 : 06 Lipanj, 2010, 23:15:26 »
manite se točkaranja bicikla.. uzmite si skut ili motor..  ::)

osim voznje za neki "park" onda vozite biciklice..  :glasses9:

Offline devil_ma-yela

• maxi forumaš
  • Mjesto: Bjelovar
« Odgovori #9 : 06 Lipanj, 2010, 23:17:14 »
ma nek skine kocnice i deri bez...ja sam od svojih 5 cikiala koje sam dero na zadnjem sam na 2 imo kocnice...a ovo bez kocnice sam uhvatim ravnotezu i saltam brzine... :icon_thumright:

ako je početnik, baš i nije pametna ideja, jer vjerujem da će mu se često događat da mu vaga "krene" na leđa i neće se moć spustit bez kočnice... kad se uhoda može to napravit, ali nema smisla jer može on imat kočnice ali ih ne mora koristit, a za hitne slučajeve bolje da su gore!

@ te-te-ac - za početak je i bicikl dobar!  :icon_biggrin:
::..kada se pije, pijem! kada se jede, jedem! kada se radi, NE SMETAM!!..::

teško je bit budala, konkurencija je velika!
 Bjelovar Team forum: http://bjteam.s2.bizhat.com/index.php?sid=bc65d012d58480086a3a34ff09d6226f&mforum=bjteam

Offline aprilia area 51

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 06 Lipanj, 2010, 23:19:24 »
ma ak ga i prevali na leđa docka se na noge..a mora se i koji puta upast...bez muke nema nauke...ja sam vozio i bez vila prednji i svasta...joj kad se sjetim nisam nista brinio ak se sta pokida...a sad moram mislis sta ak ode ovo ono na skutu...

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 06 Lipanj, 2010, 23:24:49 »
:icon_thumright:
i mehaničke disk kočnice su ti bolje od v-brakea...

ne znam kak je lakše dozirat v-brake, jedino ako ih malo labavije namjestiš, tak kad stisneš da samo prisloni na felgu i struže, ali to nema smisla u kriznim situacijama jer se s takvim kočnicama ne možeš izvuć, a ako su onak "taman" onda previše zagrizu i naruše ravnotežu, dok se to s diskom da lakše napravit..

i sam se vozim na zadnjem sa v-brakeom pa ozbiljnije razmišljam da si nabavim disk. da se vozit i sa v-brakeom ali treba se naviknut, tako i prijelaskom na disk treba navike!

i ja sam isto nest razmisljo o tome,ali mi se ne isplati  :dontknow:

ja isto vozim bez zadnje zadnjih tjedan dana,felga mi je skroz spigana pa je sam kocio.

A nebi stunto (narednih 3 god) motorom nema sanse,tek se uhodavam,jos me hebe saltanje u visu(treba stimat brzine)
 :hello:

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #12 : 06 Lipanj, 2010, 23:26:33 »
Kocnica ozada moze biti labava na bicikli, bolja je V-brake, sprjeda bilosto samo da moze snazno kocit, na mom fujiju su obe v, a na kosturu imam predvidjen nosac za kljesta, prednju felgu s diskom i kljesta imam, al ih necu stavljat jer mi se v cini jacim, kljesta su bolja samo ako vozis po blatu jer se blato nekupi i nestopa kotace...
Na zadnjaka nemas sto nego labavija zadnja, ne previse labava, kad si u zraku kocis na trzaje, drkas po rucici, ako stisnes padas na prednji kotac, nemam pojma kako je sa skuterom jer nisam nikad probao osim jednom s svojim al necu vise strah me pada :hello:

Offline Akafadam

• Tržnica : (+4)
  • forumski biciklist
  • n0 more alarms :)
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Jetforce Compressor & Speedfight II
  • Moja Kaciga: Premier; AGV...
  • MojSetup: ;)
« Odgovori #13 : 07 Lipanj, 2010, 00:04:28 »
Doziranje definitivno postizes hidraulikom...sve sad zavisi koja disciplina...Ja recimo vozim trials,straznja kocnica mi je hidraulika ali ne disk vec hidraulicne pakne (HS33)...a prednja mi je disk...Ovisi sve sto zelis voziti i kakve pi*darije imas u glavi...I kvalitetan v-brake sa jebenim paknama moze osramotiti neke diskove...

Offline bosko_matica

• Tržnica : (+8)
  • forumski biciklist
  • Mjesto: Brdovec
« Odgovori #14 : 07 Lipanj, 2010, 10:54:14 »
Doziranje definitivno postizes hidraulikom...sve sad zavisi koja disciplina...Ja recimo vozim trials,straznja kocnica mi je hidraulika ali ne disk vec hidraulicne pakne (HS33)...a prednja mi je disk...Ovisi sve sto zelis voziti i kakve pi*darije imas u glavi...I kvalitetan v-brake sa jebenim paknama moze osramotiti neke diskove...

to definitivno,i za cijenu jedne normalne hidraulicne disk kocnice kupis dva odlicna V-brakea i jos ti ostane za gajbu pivcuge da se napijes prije nego kaj ides isprobat nove kocnice....i ja sam prije skutera 4-5 godina vozio bajk i to sve i svasta i trials,dirt,freeride stvarno sve i kak sam mjenjo bicikle tak i kocnice i bilo je stvarno svakakvih i sve je dobro kocilo samo dok se naviknes,ali ipak je po meni hidraulicni disk najjaci jer te niti voda ni blato ne jebe a mos i imat udaren ili spigan kotac i boli te uvo,i da se dozirat i moze zagrist jebeno ak nije neko g#vn% od kocnice... :icon_thumright:

p.s. ak se voza samo po zadnjem i nis drugo onda nek uzme neki skut pa nek na njemu to radi,po meni se jos lakse vozit na skutu na zadnjem nago na biciklu a i ipak je malo zabavnije.....
kak´ taj svemir i sve to...??

Offline loris46

• forumski biciklist
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: runner vx200, runner 50sp, Yamaha xj6
  • MojSetup: =)
« Odgovori #15 : 07 Lipanj, 2010, 11:02:52 »
svakako hidraulicni diskovi...isprobano..samo sto su pakne bolesno skupe za te diskove..ja sam 360kn platio 2 pakne..
ali ako se i obicne kocnice dobro podese, mogu dobro posluziti..
..PRODAJEM GILERU RUNNER VXR..HITNO!!

Offline aprila ditech freek

• forumski skejter
  • **
  • lud ko šiba
  • Mjesto: Lipik
  • Moj Skuter: Apriliu i malaguti f10
  • Moja Kaciga: blacky
  • MojSetup: neki je
  • MojSpuh: zx, kit
« Odgovori #16 : 07 Lipanj, 2010, 11:26:00 »
ja sam vozio street dirt i freeride... i islo mi je jako dobro dok se nisam cijeli potrgo....a zadnja kocnica mi je bila... hayes nine s carbon rucicom  naravno hidraulika.... vjeruj mi nema bolje...ako se kuzite u trikove... manual, ababacka, kangaro, pedal kick, fufano, 180-kangaro....ide pre dobro i sve radis s jednim prstom....  :headbang: tek nakon 3 god mi je otisao buzir....to od bar spina...to ti je kad vrtis volan u zraku za 360 ili vise...pa ako i to oces radit... dodatno ga izoliraj gdje zulja po rami...ak te jos sta zanima pitaj....

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #17 : 07 Lipanj, 2010, 11:35:22 »
Koliko love dodje prednja rucica, lajtung i kljesta, jel vrlo skupo ili?

Offline aprila ditech freek

• forumski skejter
  • **
  • lud ko šiba
  • Mjesto: Lipik
  • Moj Skuter: Apriliu i malaguti f10
  • Moja Kaciga: blacky
  • MojSetup: neki je
  • MojSpuh: zx, kit
« Odgovori #18 : 07 Lipanj, 2010, 11:38:22 »
a imas polovnih od 300 do 1500 kn...a nove od 800 pa nadalje....sad zavisi sta oces i za sta oces....ja sam imo prednju...hayas sad neznam model...sve za 300 kn...a rotor je bio dost velik...

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 07 Lipanj, 2010, 11:38:54 »
Koliko love dodje prednja rucica, lajtung i kljesta, jel vrlo skupo ili?

Kolko sam vidio,oko 1500 knms tim da neznam je moras kupovat ili radit kod tokara neki distancer za kljesta