Tehnički kutak > Tuning skutera

home made pomicanje paljenja?

<< < (7/16) > >>

SRAD:

--- Citat: animatrix - 05 Srpanj, 2010, 00:04:04 ---@srad, bas sam veceras naletio na jednu stranicu u vezi izgradnje cdi-ja, i sheme oko varijabilnog paljenja, i spominje se da pri niskim okretajima tipa ler i paljenje, tajming paljenja se podesava na 0° TDC, i sto vise rastu okretaji to sve ranije daje iskru. to mi nekako logicki i za 2t.. ak nije tocno, objasni ak ti se da, zanima me :)

--- Kraj citata ---

Za "Cvele" ako se radi o gizanom cilindru do nekih 10 000 je ok.

Ako se radi o 2t motoru i varijabilnom CDI-u ovisno o tipu mašine na minimumu je paljenje u blizini 0 odnosno skoro u GMT(na nekim 2t jednocilindričnim vanbrodskim motorima je na 0 stupnjeva radi mirnijeg rada na minimumu), u srednjim okretajima se kut paljenja podešava ranije da motor ima veću snagu pri nižim okretajima a povećavanjem okretaja prema maksimalnoj snazi se faza retardira odnosno kut predpaljenja se smanjuje.

Primjer jednog trkaćeg 2t motora: na 4000 okretaja je 28 stunjeva, na 9000 je na 25, na 10 000 je 20, na 12 000 je 9 i na 14 000 je 2.5

animatrix:
hm, ti stupnjevi ovise o polozaju pickupa? spominje se brojka od 36° prije tdc-a da se nalazi senzor, i retardacija se vrsi u obrnutom smjeru od vece prema nizoj kako rastu okretaji.. jel pricamo o istoj stvari? :)

Iwo SR Tuono:
evo samo da kažem šta se varijabilnog paljenja tiče ditech ima takvo paljenje i samo se pomiče za 3 stupnja, ovisno o režimu rada, tj okretajima  :glasses9:

igor.sb:

--- Citat: SRAD - 05 Srpanj, 2010, 00:16:37 ---Za "Cvele" ako se radi o gizanom cilindru do nekih 10 000 je ok.

Ako se radi o 2t motoru i varijabilnom CDI-u ovisno o tipu mašine na minimumu je paljenje u blizini 0 odnosno skoro u GMT(na nekim 2t jednocilindričnim vanbrodskim motorima je na 0 stupnjeva radi mirnijeg rada na minimumu), u srednjim okretajima se kut paljenja podešava ranije da motor ima veću snagu pri nižim okretajima a povećavanjem okretaja prema maksimalnoj snazi se faza retardira odnosno kut predpaljenja se smanjuje.

Primjer jednog trkaćeg 2t motora: na 4000 okretaja je 28 stunjeva, na 9000 je na 25, na 10 000 je 20, na 12 000 je 9 i na 14 000 je 2.5

--- Kraj citata ---

a sta je sa ac bb strujom, jurca je nest prico da je fixna  (19 stupnjeva) i da se ne preporucava kajla

ivanm:
ako se tako stavi ona pomiče magnet u desno naspram pick-upa i tada je paljenje pomaknuto na ranije 3°... ja sam čuo da je na serijskim skuterima radi sprečavanja moguće detonacije zbog upitne kvalitete goriva od zemlje do zemlje pomaknuto na 15°od gmt.. tada se kajla okreće kontra da paljenje bude kasnije, to se radi na midrace setupu gdje trebaš moment na višim okretajima..

@slow, ja bi jednu shift kajlu za piaggio i usput mi daš one sitnice kaj ti stoje od prije?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju