Tehnički kutak > Tuning skutera

home made pomicanje paljenja?

<< < (6/16) > >>

S.F. sf2:

--- Citat: SRAD - 04 Srpanj, 2010, 23:46:44 ---Ta kajla pomiče fazu paljenja ranije i ima smisla jedino na base kitovima koji ne rade na visokim okretajima, na race setupu ili snažnijem midrace nije preporučljiva jer može doći do pregrijavanja skutera i detonacija te smanjenja snage kod visokih okretaja.
Dvotaktni motori za izvlačenje maksimalne snage pri određenim okretajima imaju suprotno podešavanje predpaljenja naspram 4T motorima.

--- Kraj citata ---
znaci idealno za base kit ili neku malo doradjenu serijalu?

speed:

--- Citat: S.F. sf2 - 04 Srpanj, 2010, 23:55:50 --- znaci idealno za base kit ili neku malo doradjenu serijalu?

--- Kraj citata ---
da

SRAD:

--- Citat: S.F. sf2 - 04 Srpanj, 2010, 23:55:50 --- znaci idealno za base kit ili neku malo doradjenu serijalu?

--- Kraj citata ---

Ovisi kakav karakter razvijanja snage želiš, ako nisu previsoki okretaji dobro je. Za stuntere sa base kitovima svakako ima smisla.

cvele60:

--- Citat: SRAD - 05 Srpanj, 2010, 00:00:00 ---Ovisi kakav karakter razvijanja snage želiš, ako nisu previsoki okretaji dobro je. Za stuntere sa base kitovima svakako ima smisla.

--- Kraj citata ---
A koji nisu previsoki  9-10000  ???

animatrix:
@srad, bas sam veceras naletio na jednu stranicu u vezi izgradnje cdi-ja, i sheme oko varijabilnog paljenja, i spominje se da pri niskim okretajima tipa ler i paljenje, tajming paljenja se podesava na 0° TDC, i sto vise rastu okretaji to sve ranije daje iskru. to mi nekako logicki i za 2t.. ak nije tocno, objasni ak ti se da, zanima me :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju