Tehnički kutak > Tuning skutera

home made pomicanje paljenja?

<< < (5/16) > >>

Gilera_Vk:

Ima li to pomicaje kakvih nedostataka, tipa viseg zagrijavanja masine ili nesto drugo ??  Koje su prednosti i mane za serijski setup?

animatrix:
moglo bi biti malo teze paljenje motora zbog preuranjenog okidanja svjecice, al ta 3° mislim da ne cine neku veliku razliku

SlowRider:
ne treba topov cdi, mislim da je sada nesto veca temp. ispusnih plinova jer sam cuo vise pucketanja dok se auspuh hladi, ali opet sam se izganjao pa  :dontknow:, nisam primjetio promjenu u temp. rashladne tekucine. Vidjeti cu prvom prilikom... ali ovo je stvar koja je fino legla jer ipak se skuter vrti vise od serijale, dok dizes okretaje treba i paljenje podesiti  :icon_thumright:

--- Citat: animatrix - 04 Srpanj, 2010, 22:37:36 ---moglo bi biti malo teze paljenje motora zbog preuranjenog okidanja svjecice, al ta 3° mislim da ne cine neku veliku razliku

--- Kraj citata ---

za sad pali kao prije, vidjeti cu prilikom 1. paljenja.

trebao sam davno ovo staviti, ali nekad nemas alat za skidanje magneta, nekad ti se neda, pa izgubis kajlu i zaboravis na sve...

animatrix:
pretpostavljam da se advanceanje moze napraviti i bez te kajle? zakretanjem statora namotaja?

SRAD:
Ta kajla pomiče fazu paljenja ranije i ima smisla jedino na base kitovima koji ne rade na visokim okretajima, na race setupu ili snažnijem midrace nije preporučljiva jer može doći do pregrijavanja skutera i detonacija te smanjenja snage kod visokih okretaja.
Dvotaktni motori za izvlačenje maksimalne snage pri određenim okretajima imaju suprotno podešavanje predpaljenja naspram 4T motorima.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju